Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.... ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΓΚΑΡΕ ΠΑΛΙ...

Ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ή ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩ...




Ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ή ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ!

«Ευχάριστο ξάφνιασμα στην εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία Βικτωρίας, η οποία έχει καθαριστεί πλήρως» αναφέρει ανακόινωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, καθώς επισημαίνεται «έχουν απομακρυνθεί και οι σκηνές των λαθρομεταναστών».

Ωστόσο μια «βόλτα» από την πλατεία Βικτωρίας, σήμερα, διαπιστώνει κανείς, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην εικόνα της πλατείας, με εξάιρεση δύο περιπολικά της ΟΠΚΕ και δύο συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ τα οποία βρίσκονται σταθεμευμενα στο χώρο.. χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα..

Η ανακοίνωση του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτου Φιλιππάκου,αναφέρει:

«Ο Τζ.Φιλιππάκος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικά την διαμορφωθείσα κατάσταση και δήλωσε ότι « Ήδη η Πλατεία Βικτωρίας έχει καθαριστεί πλήρως από το Δήμο και ξαφνιάζει ευχάριστα με την εμφάνισή της, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη ασφυκτική εικόνα που παρουσίαζε ».

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι « Η Πλατεία Βικτωρίας επιτηρείται σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τοποθέτησης νέων σκηνών και εγκατάστασης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Αντιμετωπίστηκε ένα μείζον πρόβλημα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που με την άψογη συμπεριφορά της βοήθησε στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, χωρίς να δημιουργηθούν έκτροπα και εντάσεις».

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν στο να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό. Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ πρόσθεσε ότι «Οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που διαβίωναν κάτω από αντίξοες συνθήκες και ήταν εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, από τα οποία πλήττονταν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, έγκυες , ηλικιωμένοι, δέχθηκαν με ανακούφιση την εξέλιξη αυτή ». Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι « Η Κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι έχει τη βούληση και μπορεί να ανταποκρίνεται στη διαχείριση τέτοιων προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά ».

Με μια επίσκεψη ωστόσο στην πλατεία Βικτωρίας (03/10) έυκολα διαπιστώνεται ότι η εικόνα την οποία «ειδέ» ο Γενικος Γραμματέαε του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος μόνο σε «εικονική πραγματικότητα» μπορούσε να ανταποκρίνεται, αφού στην πραγματικότητα, στη πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται λαθρομετανάστες όπως και στους γύρω δρόμους, με μπαγκάζια στοιβαγμένα, με οσμή, ενοχλητικά ..δύσοσμη. «Με την απομάκρυνση της ΕΛΑΣ, θα επιστρέψουν και πάλι στην πλατεία» επισημαίνουν καταστηματάρχες της περιοχής.
Το μόνο που αποδίδεται στην πραγματικότητα, που «διαπίστωσε» ο κ.Φιλιππάκος, είναι τα δύο περιπολικά της ΟΠΚΕ με το ένστολο προσωπικο και δύο συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ, που βρίσκονται στην πάνω πλευρά της πλατείας Βικτωρίας. Ωστόσο αν κάποιος διέλθει πεζός, από την κάτω πλευρά της πλατείας, θα διαπιστώσει ότι στα παγκάκια, κοιμουνται λαθρομετανάστες, καθώς και μεγάλος αριθμος Αφγανών, βρίσκεται με τις «αποσκευές» στα χέρια στην περίμετρο της πλατείας.

Ειδικό ενδιαφέρον ωστόσο, έχει το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος αναφέρεται σε δηλώσεις τις οποίες παραχώρησε, χωρίς να προσδιορίζεται το Μέσο στο οποίο «φιλοξενήθηκε» κατά την αυτοψία στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ στην ανακοίνωση, δεν περιλλαμβάνεται συνημμενο φωτογραφικό υλικό .. προς επιβεβαίωση των «διαπιστωτικών πράξεων» του Γενικού Γραμματέα .. https://nantiareport.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.