Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΟΥΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ! VID)

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ψάρια ζουν στις θάλασσες. Όμως, αυτό δεν ισχύει γι αυτό το είδος ψαριού που απαντάται στην Παπούα Νέα Γου...


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ψάρια ζουν στις θάλασσες. Όμως, αυτό δεν ισχύει γι αυτό το είδος ψαριού που απαντάται στην Παπούα Νέα Γουινέα (Αυστραλία).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το συγκεκριμένο ψάρι (γνωστό και ως Anabas testudineus) να περπατά κανονικά στην στεριά χάρη στα πτερύγια δίπλα από θώρακα του. Όσο χαριτωμένο και αν φαίνεται, οι επιστήμονες εκφράζουν, την έντονη ανησυχία τους, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ψάρι συνιστά μια απειλή για τα πουλιά και τα άλλα ψάρια, καθώς μπορεί να τα πνίξει όταν ανοίξει τα βράγχια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ψάρι που περπατά» μπορεί να ζήσει εκτός θαλάσσιου νερού έως και έξι μέρες, ενώ μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμα και πάνω σε δέντρα. Επίσης, παρότι ανήκει σε είδος ψαριού που ζει σε γλυκά νερά, μπορεί άνετα να επιβιώσει και σε αλμυρό νερό.









NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.