Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ Μ@Λ@ΚΕΣ!!!

Όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και αγορά. Αυτή η παλιά αρχή φαίνεται ότι εφαρμόζεται πλέον και στα παράλια της Τουρκίας, όπου καταφθάνουν κα...

Όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και αγορά. Αυτή η παλιά αρχή φαίνεται ότι εφαρμόζεται πλέον και στα παράλια της Τουρκίας, όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες πρόσφυγες από διάφορες χώρες της Ασίας.

Το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί μια βιομηχανία παραγωγής Συριακών διαβατηρίων, τα οποία ως γνωστόν γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά από τις ευρωπαϊκές αρχές σε ότι αφορά την παροχή πολιτικού ασύλου.

Όπως δήλωσε σε ραδιόφωνο της Γαλλίας, ο Fabrice Leggeri, ο επικεφαλής της Frontex, αυτή την εποχή έχει στηθεί μια αγορά για διαβατήρια της Συρίας στις πόλεις της Τουρκίας που βρίσκονται απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλούν Αραβικά, μπορεί να προέρχονται και από άλλες περιοχές, όπως η Βόρεια Αφρική ή το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι οποίοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού πρόσφυγα, αλλά πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες με εντελώς διαφορετικό προφίλ από τους κυνηγημένους από τον πόλεμο Σύριους μετανάστες.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Leggeri είναι ότι λόγω των μεγάλων αριθμών μεταναστών είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιό από τα διαβατήρια είναι γνήσιο και ποιό όχι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα στατιστικές, από τους 340.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέχρι τώρα για το 2015, οι 88.000 έχουν δηλώσει Σύριοι.

Τώρα πόσοι από αυτούς έχουν αληθινά χαρτιά, και πόσοι έχουν πληρώσει πανάκριβα τα διαβατήριά τους στους Τούρκους επιτήδειους, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.