Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ! ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Το ανάγλυφο, που εικόνιζε ένα μυθικό πλάσμα με φτερά νυχτερίδας, βρισκόταν στο αέτωμα ενός κτιρίου των αρχών του 20ού αιώνα Περίπου χίλιο...


Το ανάγλυφο, που εικόνιζε ένα μυθικό πλάσμα με φτερά νυχτερίδας, βρισκόταν στο αέτωμα ενός κτιρίου των αρχών του 20ού αιώνα

Περίπου χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή ενός ανάγλυφου που εικόνιζε έναν φτερωτό δαίμονα στην πρόσοψη ενός ιστορικού κτιρίου της πρώην πρωτεύουσας της Ρωσίας.






«Αυτό που έγινε είναι φρικτό. Αν αποδειχτεί ότι το ανάγλυφο καταστράφηκε για θρησκευτικούς λόγους, τότε θα έχουμε επιστρέψει στον Μεσαίωνα. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε η 35χρονη Άννα Αστάχοβα, που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

«Είμαι κι εγώ Ορθόδοξη χριστιανή αλλά δεν υποστηρίζω αυτόν τον παραλογισμό. Η τέχνη δεν προσβάλλει κανέναν» είπε μια άλλη διαδηλώτρια, η 60χρονη Γκαλίνα Βανίνα.



Το ανάγλυφο, που εικόνιζε ένα μυθικό πλάσμα με φτερά νυχτερίδας, βρισκόταν στο αέτωμα ενός κτιρίου των αρχών του 20ού αιώνα. Την ευθύνη για την καταστροφή του ανέλαβε μια οργάνωση «υπερορθόδοξων χριστιανών» που αυτοαποκαλείται «Κοζάκοι της Αγίας Πετρούπολης» με το αιτιολογικό ότι αυτό το ειδωλολατρικό σύμβολο βρισκόταν απέναντι από μια εκκλησία.

Η τοπική αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.