Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΛΕΤΕ ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ;;; ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!

Η Toto Ltd, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ειδών υγιεινής στην Ιαπωνία, αποφάσισε να ανοίξει ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της τουαλ...


Η Toto Ltd, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ειδών υγιεινής στην Ιαπωνία, αποφάσισε να ανοίξει ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της τουαλέτας. Από τις λιτές λεκάνες που πουλούσε η εταιρία το 1914, μέχρι τα υπερσύγχρονα καπάκια αυτόματου καθαρισμού και στεγνώματος της ευαίσθητης περιοχής, «η Apple του μπάνιου» - όπως αυτοαποκαλείται - θα εκθέσει πάνω από 950 προϊόντα, αντιπροσωπευτικά των εκατό χρόνων ιστορίας της.

Το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή στην πόλη Κιτακιούσου, πολύ κοντά στο εργοστάσιο της επιχείρησης. Μεταξύ των εκθεμάτων θα είναι και ένα πιστό αντίγραφο της πρώτης λεκάνης με καζανάκι που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία, καθώς και οι κατά παραγγελία υπερπολυτελείς μπανιέρες που είχαν εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Τόκυο, εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1964.

Οι φουτουριστικές τουαλέτες είναι από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ιαπωνία, αφού κάνουν χρήση μίας ευρείας γκάμας τεχνολογιών που δεν συναντώνται στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μπάνια. Θερμαινόμενα καπάκια που σηκώνονται με φωτοκύτταρο, ηχεία για την κάλυψη των «ανεπιθύμητων θορύβων» και αυτόματα συστήματα καθαρισμού, τα προϊόντα αυτά αγοράζονται κατά κόρον από τους ξένους επισκέπτες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η είσοδος στο μουσείο της Toto Ltd. θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.