Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (!) ΤΟ ΚΑΙ AL JAZEERA ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΜΙΚΡΟ ΦΥΡΕΡ»

Από το Al Jazeera / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Αργά το βράδυ στις 17 Ιουνίου, αφού είχε πάει για ύπνο μαζί με την σύζυγό του, το τηλέφωνο το...



Από το Al Jazeera / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Αργά το βράδυ στις 17 Ιουνίου, αφού είχε πάει για ύπνο μαζί με την σύζυγό του, το τηλέφωνο του Matthew Heimbach χτύπησε στο κομοδίνο του. Από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνθρωπος από το τοπικό γραφείο του FBI της Νότιας Καρολίνας. Ο άνδρας ρώτησε τον Heimbach αν ήξερε έναν άνθρωπο με το όνομα Dylann Roof και, σε καταφατική περίπτωση, αν ήξερε πού βρισκόταν. Ο Heimbach είπε στον αξιωματικό ότι δεν είχε ακούσει ποτέ του αυτό το όνομα και αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος της αυτής της κλήσης. Χωρίς να εξηγήσει τίποτα περαιτέρω, ο αξιωματικός τον ευχαρίστησε και έκλεισε το τηλέφωνο.


«Αυτό με παραξένευσε», λέει ο Heimbach. Σύντομα άρχισαν να τηλεφωνούν συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν λάβει παρόμοιες κλήσεις από το FBI, και όλοι πλέον αναρωτιούνταν το ίδιο πράγμα: Ποιος ήταν ο Dylann Roof και γιατί δεν είχε κανένας από αυτούς δεν είχε ακούσει για αυτόν τίποτα μέχρι εκείνη τη νύχτα; (ΟDylann Roof ήταν αυτός που πυροβόλησε εννέα μαύρους την ώρα της λειτουργίας σε μια εκκλησία Αφροαμερικάνων στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας – και έκτοτε ξεκίνησε και συνεχίζεται η αντι-Νότια υστερία).


Ο Heimbach είναι ο ηγέτης και ιδρυτής του Traditionalist YouthNetwork (Παραδοσιοκρατικό Δίκτυο Νεολαίας), μία εθνικιστική σχολική και το κολεγιακή οργάνωση που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, στοχεύει να μιλήσει ενάντια «στις ενωμένες φωνές της παρακμής, του ατομικισμού, του μαρξισμού και του εκσυγχρονισμό». Ενώ η ομάδα ισχυρίζεται ότι αποδέχεται μέλη από διάφορο εθνοτικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, ο ίδιος και οι σύντροφοί του έχουν αποκαλεσθεί «φιλο-ναζιστές» και θιασώτες της «λευκής υπεροχής». Το Southern Poverty Law τον χαρακτήρισε κάποτε «μικρό Φύρερ», μια κατηγορία που ο ίδιος θεωρεί γελοία γιατί δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής. Αυτό, προφανώς, ήταν ο λόγος που, όταν ένας λευκός


Στις ημέρες μετά τη σφαγή, ο καθένας προσπαθούσε να καταλάβει γιατί κανείς δεν είχε ακούσει για τον Roof πριν. Το περιστατικό προκάλεσε σοκ στις αμερικανικές ακροδεξιές κοινότητες, στις οποίες όλοι έμοιαζαν μπερδεμένοι για το ποιος ήταν ο Roof. Για πολλούς, το γεγονός αυτό και μόνο ήταν η απόδειξη μιας επιχείρησης ‘false flag’ (‘στημένο’): μια επιχείρηση ενορχηστρωμένη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου είτε να συντρίψει το ακροδεξιό κίνημα στην Αμερική είτε να παρέχει μια δικαιολογία για να αφοπλίσει τους Αμερικάνους πατριώτες, προκειμένου να επιφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα ένα σοσιαλιστικού ισλαμικού τύπου αστυνομικό κράτος.


«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε», λέει από πίσω από το τιμόνι του Toyota Corolla του. Ήταν στα μέσα του Ιουλίου, δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή του από το Τσάρλεστον, όπου άφησε λουλούδια στο σημείο της σφαγής. «Ζούμε σε ένα πολιτικό σύστημα, και αν θέλετε να επέλθουν αλλαγές, ο τρόπος για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι πολιτικός. Η βία δεν είναι ποτέ σωστή».


Ο εθνικισμός είναι η πεποίθηση ότι η ιθαγένεια και η εθνικότητα είναι ή πρέπει να είναι ένα και το αυτό. Οι Λευκό εθνικιστές ασπάζονται λευκές αποσχιστικές τάσεις και συχνά, αλλά όχι πάντα, την ανωτερότητα της λευκής φυλής έναντι των άλλων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Heimbach είναι κάπως εικονοκλάστης στην αμερικανική εθνικιστική σκηνή, καθώς μερικές φορές προσπαθεί να προσδιοριστεί περισσότερο με τη ιδεολογία της μαύρης δύναμη (black power) των Μαύρων Πανθήρων ή το πολιτικό μυαλό της Χαμάς και της Χεζμπολάχ παρά με αυτή των νεοναζί, τωνKlansmen και των σκίνχεντ.


Έγινε γνωστός το 2012 όταν ίδρυσε την Λευκή Φοιτητική Ένωση (White Student Union) μια οργάνωση λευκής περηφάνιας που περιπολούσε στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Towsonστο Μέριλαντ για να προστατεύσει τους μαθητές από ένα κύμα βίας μαύρων εναντίων λευκών. Από τότε, έγινε στόχος των «αντιρατσιστών». Στην ετήσια διάσκεψη του Stormfront, ενός από τα μεγαλύτερα λευκά εθνικιστικά διαδικτυακά φόρουμ στον κόσμο, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, κατάφερε να αποκλειστεί από όλα τα μελλοντικά γεγονότα του Stormfrontεξαιτίας μιας ομιλία του που είχε τίτλο «Θάνατος στην Αμερική», στην οποίο με λίγα λόγια ζήτησε την πλήρη διάλυση των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Υποστηρίζω την λευκή δύναμη, την μαύρη δύναμη, την καφέ δύναμη και την κίτρινη δύναμη», λέει ο Heimbach. «Κάθε φυλή πρέπει να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην περιοχή της. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται η Αμερική να διαιρεθεί σε μικρότερες, εθνικά και πολιτισμικά ομοιογενείς πολιτείες. Σε χώρες όπου φυλές αναμειγνύονται, μια φυλή θα κυριαρχήσει πάντα επάνω στις άλλες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε διαχωρισμό. Όχι γιατί η λευκή φυλή είναι καλύτερη από τη μαύρη φυλή. Πρέπει να σταματήσει το μίσος και τον διαχωρισμό».


Παρά τις ομιλίες του σχετικά με το σεβασμό των άλλων φυλών, η πολιτική του, όπως και των περισσότερων στην άκρα δεξιά, περιέχει τον αντισημιτισμό. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι Εβραίοι εργάζονται επιμελώς στο παρασκήνιο για να εξαλειφθεί η λευκή φυλή, η πίστη και ο πολιτισμός. «Δεν μπορούμε να τους κερδίσουμε με το να λογομαχούμε», είπε στο συνέδριο τουStormfront. «Δεν μπορείς να βγάλεις νοκ άουτ τον Εβραίο. Είναι σαν να παίζεις σκάκι με ένα περιστέρι. Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι στο σκάκι, τελικά κάποιος θα χτυπήσει την σκακιέρα και θα τα ρίξει όλα. Ας σταθούμε μόνο για ό, τι πιστεύουμε, που είναι η πίστη, η οικογένεια και ο λαός μας -. Τα τρία πράγματα πουμας κάνουν ένα έθνος».


Κατά την άποψη του Heimbach που ζει στο Οχάιο μαζί με τη σύζυγό του, είναι λογικό να δημιουργηθούν θύλακες σύμφωνα με όποια φυλετική σύνθεση είναι ήδη εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Σινσινάτι, με περίπου 70 τοις εκατό μαύρους κατοίκους, θα πρέπει να εκχωρηθεί σε ανθρώπους της μαύρης φυλής.


Πρόσφατα ίδρυσε το Παραδοσιοκρατικό Εργατικό Κόμμα, και είναι υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο στο κοντινό NewCarlile του Οχάιο, μια πόλη που λέει έχει καταστραφεί από την κακή διακυβέρνηση και τους μετανάστες εργάτες.


«Οι λευκοί εργάτες και οι λευκοί φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν κανέναν να μιλήσει γι’ αυτούς, και τώρα ισοπεδώνονται από το σύστημα. Η δική μας πλατφόρμα είναι η επιστροφή των στρατευμάτων που δεν συμμετέχουν σε ανθρωπιστική βοήθεια πίσω στην πατρίδα και να ξοδευτούν χρήματα για έργα υποδομής. Θέλουμε να εκπαιδευτεί ένα νέο εργατικό δυναμικό. Οι Αμερικανοί χρειάζονται δουλειά τώρα, και σταμάτημα κάθε μετανάστευσης. Είτε είστε από την Ελβετία ή την Γκουανταλαχάρα, πρέπει να υπάρξει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο μορατόριουμ για τη μετανάστευση για τουλάχιστον 25 χρόνια».


Είναι οι λευκές και φτωχές κοινότητες στα Απαλάχια που οHeimbach πιστεύει ότι εξ αιτίας της σύνθεσής τους, καθώς είναι συντριπτικά λευκές και χριστιανικές, είναι εκεί που πιστεύει πως βρίσκεται το μέλλον των λευκών Αμερικανών. Καθώς το εθνικιστικό κίνημα στις ΗΠΑ πιστεύει ότι η Αμερική όπως ήταν παραδοσιακά κάποτε ένα λευκό έθνος, αυτό θα πρέπει να γίνει ξανά, εκείνος εκτός του ότι το θεωρεί ιστορικά ανακριβές, το βλέπει και αδύνατο να επιτευχθεί. Για τον ίδιο, οι μαύροι Αμερικανοί είναι οι αμερικανοί, όπως οι λευκοί Αμερικάνοι και η έννοια του επαναπατρισμού τους σε κάποια αφρικανική πατρίδα είναι, όπως ο ίδιος το έθεσε, "καθυστερημένο".ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.