Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΕΚΑΜ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!

Οι σκηνές αγωνίας και τρόμου, που κάλλιστα θα μπορούσαν να περιέχονται σε αστυνομική περιπέτεια χολιγουντιανής ταινίας και διαδραματίστ...


Οι σκηνές αγωνίας και τρόμου, που κάλλιστα θα μπορούσαν να περιέχονται σε αστυνομική περιπέτεια χολιγουντιανής ταινίας και διαδραματίστηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σκοποβολής στο Μαρκόπουλο, δεν αποτέλεσαν πραγματικά συμβάντα, αλλά επίδειξη από άνδρες της ΕΜΑΚ

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκε πριν λίγη ώρα οι επίλεκτες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών οι άνδρες των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων (ΕΚΑΜ) κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς καταστάσεις.

Παρά το υψηλό ρίσκο των αποστολών τους καθώς σε κάποιες περιπτώσεις απειλούνταν ανθρώπινες ζωές οι κομάντος ττων ΕΚΑΜ κατάφεραν να απελευθερώσουν ομήρους που κρατούνταν σε λεωφορείο, να αρπάξουν μεσα απο το αυτοκίνητο, τον επικίνδυνο κακοποιό και να εξουδετερώσουν ακόμα δυο εγκληματίες.

Οι σκηνές αγωνίας και τρόμου, που κάλλιστα θα μπορούσαν να περιέχονται σε αστυνομική περιπέτεια χολιγουντιανής ταινίας και διαδραματίστηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σκοποβολής στο Μαρκόπουλο, δεν αποτέλεσαν πραγματικά συμβάντα, αλλά επίδειξη από άνδρες της ΕΜΑΚ, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης για την αποφοίτηση νέων ανδρών της επίλεκτης ομάδας της ελληνικής αστυνομίας.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννη Πανούση, του αρχηγού της ΕΛΑΣ Δημητρίου Τσακνάκη και πλήθος υψηλόβαθμων στελεχών της ελληνικής αστυνομίας, του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν απο το διοικητή της ΕΚΑΜ Γιώργο Ψωμά, στο σχολείο της ειδικής αντικατασταλτικής και αντιτρομοκρατικής ομάδας, κατάφεραν να αποφοιτήσουν μόνο 21, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό βαθμό δυσκολίας της εκπαίδευσης.



Ο κ.Γιάννης Πανούσης που απένειμε του τίτλους αποφοίτησης στους επιτυχόντες κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απεύθυνε ανέφερε: "Είστε φύλακες του Συντάγματος. Θα πρέπει να προστατέψετε τον καθένα απο οποίο κίνδυνο προέρχεται αλλά κυρίως να προστατέψετε τη χώρα απο κινδύνους που προκύπτουν καμιά φορά απο δικά μας λάθη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά. Κι εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι να στηρίξετε το λαό τη δημοκρατία, τις αρχές και τις αξίες αυτών που κυβερνούν τη χώρα αυτή".

Αμέσως μετά την απονομή των τίτλων αποφοίτησης όλοι οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον υπαίθριο χώρο σκοποβολής. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πήραν αμέσως τις θέσεις τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους επικίνδυνους κακοποιούς και να προστατέψουν τους αθώους πολίτες.



Στην πρώτη περίπτωση κατάφεραν να σταματήσουν ενα εν κινήσει όχημα στο οποίο επέβαινε κακοποιός κι αφού τον ακινητοποίησαν μεσα σε χρόνο dt στη συνέχεια τον οδήγησαν σε όχημα της ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια ελεύθερος σκοπευτής απο απόσταση περίπου 200 μέτρων κατάφερε να πετύχει ενα μπαλόνι το οποίο κρατούσε με τα δόντια του ένας συνάδελφός του, ενώ την ίδια στιγμή δυο άντρες της επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας εξουδετέρωναν μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών δυο επικίνδυνου κακοποιούς.



Τελευταία αποστολή η απελευθέρωση ομήρων απο λεωφορείο. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ με κινήσεις ακρίβειας, αλλά και με τη συμβολή ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ πλησίασαν με τρία οχήματα το λεωφορείο, έσπασαν τα παράθυρα του οχήματος εισέβαλαν σε αυτό κι αφού εξουδετερώσουν του κακόποιους, στη συνέχεια οδήγησαν με ασφάλεια έξω απο αυτό τους αθώους πολίτες.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ χειροκροτήθηκαν απο τους παρευρισκόμενους και δέχτηκαν για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια του κ.Γιάννη Πανούση.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
protithema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.