Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ελλάδας είτε “ναι”, είτε '&...

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ελλάδας είτε “ναι”, είτε ''όχι” , «στον ίδιο παρανομαστή θα πάμε» σημειώνοντας πως η Ευρώπη είναι σκληρή και πως αυτό το έχει βιώσει και η Κύπρος – όπως είπε- πριν από δύο χρόνια.

Μιλώντας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε πως εκείνο που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός είναι να πέσει στην δουλειά, να ανορθώσει την οικονομία της πατρίδας του και να μην περιμένει πολλά από την Ευρώπη.

Σίγουρα συνέχισε, “ η Ευρώπη θα μειώσει το χρέος διότι δεν είναι διαχειρίσιμο”, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι η Αμερική θα συμβάλει προς τούτου.

Είπε ακόμη, πως δεν ήταν τυχαία η δήλωση της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ την τελευταία στιγμή.

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ευθύνεται για το σημείο που έχει φθάσει η χώρα αφού. Όπως είπε, άλλοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το κατάντημα.

Για τον Α. Τσίπρα ανέφερε ωστόσο πως κάποιος που ζητά βοήθεια πρέπει να ελέγχει την συμπεριφορά του και όχι να μην είναι ανάλογη.

“ Το ότι έκανε κάποιες επιθέσεις ανεπίτρεπτες και άφησε φράσεις που πληγώνουν νομίζω ότι εδώ είναι το μειονέκτημα του”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας πως “ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έπρεπε ο ίδιος με πολύ ευγένεια, να πει στους Ευρωπαίους ότι το χρέος που το βρήκε γιατί δεν το έκανε ο ίδιος, δεν είναι διαχειρίσιμο”.

Έπρεπε μάλιστα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ρωτήσει τους Ευρωπαίους κατά πόσο επιθυμούν να πεινά ο ελληνικός λαός και αν θα επιθυμούσαν και ο δικός τους λαός αν βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση και να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Θα έπρεπε συνέχισε να τους διαμηνύσει πως η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και απαιτεί την βοήθεια της.

Κάλεσε ωστόσο τον Α. Τσίπρα να κάνει σχέδιο εξόδου από την κρίση από αύριο κιόλας, όπως είπε.

“ Αν θα μείνει στην πρωθυπουργία το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι σχέδιο και να πέσουν όλοι στην δουλειά να καλέσει όλο τον ελληνικό λαό να δουλέψει προγραμματισμένα για να βγουν από τα οικονομικά αδιέξοδα, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση”, είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο εκτιμά ότι θα σκληρύνει η στάση των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδος ανάλογα με το αποτέλεσμα ο Μακαριότατος ανέφερε πως εκτιμά πως όχι.

«Δεν θα παίξει κανένα ρόλο αν οι Έλληνες πουν ναι ή αν πουν όχι, αφού η Ευρώπη θα δει το συμφέρον της και όχι τον πόνο και την κακομοιριά του ελληνικού λαού», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.