Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΟΥΣ U2... ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ....

Στην περιοδεία Innocence + Experience που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η γιγαντοοθόνη των U2 προβάλλει αρχικά...

Στην περιοδεία Innocence + Experience που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η γιγαντοοθόνη των U2 προβάλλει αρχικά εικόνες από τα καζίνο του Λας Βέγκας, ενώ συνεχίζει με στιγμιότυπα από χρηματιστήρια Εναλλάσσονται εικόνες με πρόσωπα γεμάτα ένταση, αριθμούς που αναβοσβήνουν και, μετά το σόλο του Edge, βλέπουμε κινητοποιήσεις κατά της κρίσης και της λιτότητας. Στο 5.42 του βίντεο φαίνονται ταμπέλες με το σύνθημα «Unfuck Greece», που εμφανίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση.

Το «Bullet the Blue Sky» είναι ένα από τα πιο πολιτικά τραγούδια των U2, στην ίδια κατηγορία με το «Sunday Bloody Sunday». Γράφτηκε για το άλμπουμ «The Joshua Tree» του 1987 με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο στο Ελ Σαλβαδόρ τη δεκαετία του 1980.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αθηναϊκή συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο του 2010 o Μπόνο είχε αναφερθεί στις δύσκολες εποχές που περνούν Έλληνες και Ιρλανδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.