Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟSTON GLOBE: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ "ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ"

Είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια, ότι εμφανίσθηκε το αληθινό πρόσωπο του « φιλελεύθερου» Ρ. Ερντογάν νυν Προέδρου της Τουρκίας και επικεφ...



Είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια, ότι εμφανίσθηκε το αληθινό πρόσωπο του « φιλελεύθερου» Ρ. Ερντογάν νυν Προέδρου της Τουρκίας και επικεφαλής του κόμματος ΑΚΡ πριν λίγο διάστημα. Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, από τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και μετά « ξεκίνησε» μια διαδικασία η οποία απελευθέρωσε « τους ασκούς του Αιόλου ».

Απενεργοποιήθηκαν τα πραγματικά σχέδια των ισλαμιστών για την κατάληψη της εξουσίας στην γειτονική χώρα , όλων των θεσμών από ένα άνθρωπο ο οποίος τώρα ευρίσκεται στο αξίωμα του Προέδρου , όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ερντογάν. Σκοπός του είναι η πλήρης «μουσουλμανοποίηση» της χώρας αυτής και ο « εξοβελισμός» των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, αλλά και «κατάληψη» του στρατού και των πανίσχυρων και πολυπληθών τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Αυτή είναι Τουρκία θα είναι ένα κράτος αμιγώς μουσουλμανικό, το οποίο με την αρωγή όλων των τουρκογενών πληθυσμών σε Ευρώπη( Κριμαία , Πολωνία, Βαλκάνια) και Κεντρική Ασία, θα αναβίωνε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Για αυτό και εδώ στην πατρίδα μας οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο νέος Σουλτάνος Ρ.Ερντογάν θα επιτεθεί στο Αιγαίο και την Κύπρο ή όπου αλλού απαιτηθεί, για να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του .

Αυτό είναι το « στόρυ» του ΑΚΡ, όλα τα άλλα είναι « τουρκικές φιλοφρονήσεις».

Στα πλαίσια αυτά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, επιτέθηκε στον αρθρογράφο Stephen Kinzer, ακυρώνοντας την τιμητική παρουσία του στην πόλη Γκαζιαντέπ, ανακοινώνοντας ότι αποτελεί «εχθρό της κυβέρνησής και της χώρας», ως ένα ακόμη παράδειγμα της παράνοιας που κατακυριεύει τον ολοένα και πιο δεσποτικό ηγέτη της Τουρκίας , αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά την άφιξή στην τελετή, ο δημοσιογράφος Stephen Kinzer έμαθε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον είχε αποκαλέσει πριν λίγο «εχθρό» της Τουρκίας.

Όλα ξεκίνησαν τόσο καλά. Ο Τούρκος αρθρογράφος Μουσταφά Ακιόλ, ένας απογοητευμένος υποστηρικτής της διακυβέρνησης του κόμματος AKP και του Ερντογάν, τόνισε σε άρθρο του ότι η Τουρκία που θεωρούνταν κάποτε «το πιο λαμπρό αστέρι του μουσουλμανικού κόσμου, και μια φιλελεύθερη δημοκρατία, με οικονομική άνθηση έχοντας ως επικεφαλής έναν μόνιμο προσωπικό ρεφορμιστών ισλαμιστών πολιτικών, τώρα φθίνει ολοένα στην πλήρη απολυταρχία και τυραννία».

«Τώρα η «επίχρυση επικάλυψη» της εικόνας του ΑΚΡ έχει φθαρεί και η σκληρή πραγματικότητα έχει έρθει στο φως, τονίζει ο δημοσιογράφος .

Το AKP, ανέβηκε στην εξουσία το 2002, με το πρόσχημα της φιλελεύθερης μεταρρύθμισης και της αποκατάστασης της ισορροπίας μετά από δεκαετίες του κοσμικού κεμαλικού κράτους , ακυρώνοντας σταδιακά όλους τους περιορισμούς σχετικά με το ρόλο του Ισλάμ στη δημόσια ζωή.

Υπήρξε μια εκρηκτική αύξηση του προϋπολογισμού που διατίθεται για τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, και τους χιλιάδες οι μαθητές στα «Ιμάμ-Χατίπ», ( θρησκευτικά επαγγελματικά λύκεια) , που τώρα μπορούν γίνονται δεκτοί στα τουρκικά πανεπιστήμια επί ίσοις όροις με τους μαθητές από άλλα γυμνάσια. Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συμβούλιο έχει προτείνει την καθιέρωση υποχρεωτικών θρησκευτικών μαθημάτων από πρώτη δημοτικού , αντί από την τέταρτη τάξη, τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος .

Εν τω μεταξύ, στελέχη του ΑΚΡ έχουν καταλάβει ΟΛΕΣ τις ηγετικές θέσεις στην κρατική και επαρχιακή διοίκηση και στα ανεξάρτητα ρυθμιστικά συμβούλια που δεν είναι πλέον ανεξάρτητα. Ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις έχει καταστεί πλήρως αδιαφανής , καθιστώντας δυνατή την ανταμοιβή των οπαδών του ΑΚΡ με προσοδοφόρες συμβάσεις σε αντάλλαγμα « δωρεών» στα ταμεία του κόμματος και τα ισλαμικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η εκλογική επιτυχία του Ερντογάν σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011 με το 50 τοις εκατό των ψήφων, στέφθηκε με την εκλογή του ως προέδρου τον περασμένο Αύγουστο, με την υποστήριξη από το 52 τοις εκατό των Τούρκων πολιτών . Ωστόσο, η οικονομία της Τουρκίας οδηγείται στην καταστροφή, η ανεργία αυξάνεται και το εξωτερικό χρέος ξεπερνά σήμερα περισσότερο από το μισό του εθνικού εισοδήματος.

Στις 7 Ιουνίου η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα εκλογή, αλλά με διαφορετικούς όρους. Ο Ερντογάν έχει αντικατασταθεί από αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας είναι ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά εξακολουθεί ο ίδιος ( Ερντογάν) να προεδρεύει σε τρεις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, παραβιάζοντας τον νόμο.

Με απεχθής ρητορική και διώξεις προς τους αντιπάλους του (έχει ήδη υποβάλει μηνύσεις κατά των 236 ανθρώπων για προσβολή από τότε που έγινε πρόεδρος), ο Ερντογάν έχει «απομακρυνθεί» από τον αμερόληπτο ρόλο του Προέδρου της Τουρκίας .

Ο Τούρκος εκδότης Barcin Yinanc κατέληξε στο συμπέρασμα ότι : «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που συνεχώς παρενοχλούσε το άλλο μισό της κοινωνίας που δεν τον ψήφισε».

Τώρα στις επικείμενες εκλογές είναι όλα θέμα μαθηματικών. Ο Ερντογάν έχει αναλάβει τον έλεγχο όλων των οργάνων της εξουσίας, νομοθετική , διοικητική και δικαστική εξουσία. Αλλά για να επιτευχθεί ο απόλυτος έλεγχος της Τουρκίας από την θέση του Προέδρου , απαιτείται και μια συνταγματική αλλαγή. Για να γίνει αυτό χωρίς δημοψήφισμα, το ΑΚΡ χρειάζεται 367 έδρες από τις 550 έδρες του τουρκικού κοινοβουλίου. Προς το παρόν έχει 312, οπότε ο Πρόεδρος Ερντογάν , κάνοντας « έφοδο» σε όλη την Τουρκία με το Κοράνι στο χέρι, ζητάει από τους ψηφοφόρους να εκλέξουν 400 μέλη του AKP.

Το ακριβώς θα γίνει θα το μάθουμε στις 7 Ιουνίου 2015. Εν τω μεταξύ, αλίμονο σε όσους αμφισβητήσουν την φιλοδοξία του να γίνει ο απόλυτος άρχοντας της Τουρκίας, , όπως ο αρθρογράφος Stephen Kinzer και τόσοι άλλοι, οι οποίοι θα υποστούν την τεράστια οργή του Ερντογάν, καταλήγει το δημοσίευμα .

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.