Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ SIGURIMI!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος Έστω και με καθυστέρηση 25 χρόνων, το αλβανικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για τον αποχαρακτηρισμό των...


Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Έστω και με καθυστέρηση 25 χρόνων, το αλβανικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της διαβόητης μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος Χότζα, Singurimi, επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενο –και όχι μόνο στους διωχθέντες- να δει τον φάκελό του.

Πενταμελής επιτροπή θα αναλάβει να εξετάσει τους φακέλους και να τους θέσει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.
Η επιτροπή θα εκδίδει επίσης «πιστοποιητικά μη-συνεργασίας» με το κομμουνιστικό καθεστώς για τους Αλβανούς που πιθανόν να διεκδικήσουν αξιώματα στους κόλπους της κυβέρνησης ή θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Τέλος, ο νόμος προβλέπει τον αποκλεισμό από τη δημόσια διοίκηση, των πρώην μελών της Sigurimi.

Ωστόσο, τα αρχεία δεν είναι ατόφια, καθώς ένα μέρος τους καταστράφηκε τις τελευταίες ημέρες του κομμουνιστικού καθεστώτος, καθώς και κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1997, λόγω των «πυραμίδων».

Και βέβαια, κρύος ιδρώτας έχει λούσει τα πρώην πρακτόρια του Χότζα στην Ελλάδα, που εύχονται να ήταν καταγεγραμμένες οι ρουφιανιές τους στα κατεστραμμένα αρχεία… Κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε να μην βρουν οι Αλβανοί επιβαρυντικά στοιχεία για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα τους εκβιάζουν ζητώντας εθνικές υποχωρήσεις, για να μην τα βγάλουν στη φόρα…

http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.