Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

HΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔOΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ Jisr Al-Shughour VIDEO - ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Το πρωί της Παρασκευής βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην 87η Μονάδα του συριακού στρατού,την 11η Μονάδα τεθωρακισμένων και των μελ...

Το πρωί της Παρασκευής βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην 87η Μονάδα του συριακού στρατού,την 11η Μονάδα τεθωρακισμένων και των μελών της «Jabhat Al-Nusra» παρακλάδι της Al-Qaïda στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Jisr Al-Shughour στην περιφέρεια του Ιντλέμπ.Κάποιοι από τους 200 και πλέον εγκλωβισμένους στρατιώτες που παρέμεναν σε πολιορκία για ένα διάστημα σχεδόν 1 μήνα επιχείρησαν ηρωική έξοδο και διέφυγαν .




Δεκάδες στρατιώτες βγαίνουν από το νοσοκομείο.Η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται και τώρα με την υποστήριξη της αεροπορίας .

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στην Ariha, 12 από τους παγιδευμένους στρατιώτες έσπασαν την πολιορκία και διέφυγαν προς την κατεύθυνση των δυνάμεων Tiger και των δυνάμεων της Εθνικής άμυνας (NDF) που βρίσκονται στα 500μ νότια του χωριού Ishtabraq.Διέφυγαν από την ΝΔ περίμετρο του νοσοκομείου και ενώ ο εχθρός όπως φαίνεται από σχετικό βίντεο που είχε αναρτήσει από χθες η αντιπολίτευση ήταν σε απόσταση αναπνοής και τους καλούσε να παραδοθούν.
CapSYGGSGYS


Οι εγκλωβισμένοι σε πρόσφατη ραδιοεπικοινωνία είχαν σημάνει συναγερμό δεδομένου ότι υποπτεύονταν ότι οι σιλαμιστές και οι σύμμαχοί τους έσκαβαν τούνελ για να φτάσουν και να ανατινάξουν το νοσοκομείο.

Οι εικόνες βίντεο που διακίνησαν τα μέσα της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν ότι μια ομάδα σύριων στρατιωτών έσπασαν την πολιορκία και διέφυγαν.

Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται μεταξύ των 2 πλευρών κάτι που διαψεύδει τις πληροφορίες της συριακής αντιπολίτευσης ότι το σύνολο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου έχει περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο των ισλαμιστών την Παρασκευή το πρωί. (Almasdarnews 22.5.15)

Από την άλλη πλευρά η συριακή αντιπολίτευση δια του άτυπου εκπροσώπου τύπου της του αυτοαποκαλούμενου Syrian Observatory For Human Rights ανακοινώνει ότι η al Nusra και οι λοιπές ισλαμιστικές φράξιες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο στην πόλη Jeser al – Shagour επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεκάδες παγιδευμένοι στρατιώτες διέφυγαν προς την κατεύθυνση των δυνάμεων του συριακού στρατού που είχε σπεύσει σε βοήθεια. Συγκρούσεις έγιναν για τον έλεγχο του νοσοκομείου και κάποιοι σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι αιχμαλωτίστηκαν.Η τύχη όσων στρατιωτών έσπασαν την πολιορκία και βγήκαν ζωντανοί από το νοσοκομείο διαφεύγοντας προς το παρόν είναι άγνωστη μεταδίδει το αντιπολιτευτικό μέσο.

O συριακός στρατός επιχειρεί από αέρος αλλά και με πυροβολικό και βάλει τις θέσεις του αντιπάλου στην περίμετρο του νοσοκομείου.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.