Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΓΚΕΪ, ΑΓΡΙΟΤΣΑΠΕΛΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ... ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΑ ΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" Ο ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΔΟΜΙΑ!

Όταν πιάνεις το στυλό να γράψεις για τον Όσκαρ Ουάιλντ, κορυφαίο όνομα του παγκόσμιου και διαχρονικού αδελφάτου, αν δεν αισθάνεσαι τον ...



Όταν πιάνεις το στυλό να γράψεις για τον Όσκαρ Ουάιλντ, κορυφαίο όνομα του παγκόσμιου και διαχρονικού αδελφάτου, αν δεν αισθάνεσαι τον απαιτούμενο σεβασμό, τουλάχιστον οφείλεις να είσαι προσεκτικός σε κάθε σου φράση. Σε κάθε σου λέξη. Μιλάμε για έναναρχιερέα, το απόλυτο σύμβολο των gay.

Να μπούμε κατ’ευθείαν στο ψητό. Καταδικάστηκε σα σήμερα 25 Μαϊου το 1895 σε δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα και φυλακίστηκε για σοδομία. Ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με νεαρούςάνδρες, με βάση νόμο της βικτωριανής Αγγλίας. Φοβερά πράγματα.

Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού ο μέγας δραματουργός έχει πεθάνει, αμέσως μετά τον Α’παγκόσμιο πόλεμο στην αυστηρή και υπερσυντηρητική Αγγλία, διοργανώνονται τα πρώτα πάρτυ, όπου ερωτοτροπούσαν άνδρες με άνδρες. Η επανάσταση των ομοφυλοφίλων. Το ξεσάλωμά τους.

Ο Oscar Wilde, Ιρλανδός, γεννήθηκε το 1854 και πέθανε μετά από 46 χρόνια στο Παρίσι. Η παγκόσμια λογοτεχνία, η δραματουργία, ο κόσμος του πνεύματος τον αναγνωρίζει ως υψηλήκλάση.

Κίναιδος, ναι. Συκιά, που πλέον δεν κρατιόταν παρ’ότι ήταν παντρεμένος, με δύο γιούς, και διάσημος. Θα τον έλεγες αδέλφω, αδελφομάνα, αρχηγό της αδελφοσύνης, μίααγριοτσαπέλα. Όμως! Τεράστιος σα γραφιάς και πάρα πολύ αξιόλογος σα άνθρωπος. Έζησε το δράμα της προσωπικής του ερωτικής συμπεριφοράς με χιούμορ, με υπερηφάνεια καιπροκλητικότητα.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.