Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ

Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες πηγές o διοικητής της «Ghost» ταξιαρχίας της Λαικής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ (LPR Στρατού) Αλεξέι Mozgov...



Σύμφωνα με αναφορές από διάφορες πηγές o διοικητής της «Ghost» ταξιαρχίας της Λαικής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ (LPR Στρατού) Αλεξέι Mozgovoy δολοφονήθηκε πριν μια ώρα. Δολοφονήθηκε στο ίδιο σημείο μεταξύ Mikhailovka και Alchevsk, όπου είχε γίνει αποτυχημένη κατά το παρελθόν απόπειρα κατά της ζωής του στην περιοχή του Λουγκάνσκ.Το όχημα στο οποίο επέβαινε εκινείτο στον οδικό άξονα επί της εθνικής οδού Lugansk-Alchevsk. Σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες το τζιπ του Mozgovoy δέχθηκε καταιγισμό από πυρά από πυροβόλα όπλα. Ο διοικητής επλήγη σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα.Τρία ακόμη άτομα από τη συνοδεία τουσκοτώθηκαν.Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν.Πηγή από το Γενικό Επιτελείο του LPR δήλωσε «Αυτή ήταν μια κυνική δολοφονία. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω άλλο αυτή τη στιγμή.»



Δολοφονήθηκαν ο διοικητής της μονάδας «Ghost», η εκπρόσωπος τύπου του και 2 σωματοφύλακές του. Πριν το καταιγισμό των πυρών μια νάρκη εξερράγη.H εκπρόσωπος τύπου του διοικητή της Ταξιαρχίας του Μοσγκοβόι που σκοτώθηκε στην ενέδρα των Ουκρανοναζίδων, και η οποία επίσης δολοφονήθηκε είναι η Άννα Aσέεβα , μητέρα 3 παιδιών.

Ο Αλεξέι Mozgovoy διηύθυνε αρχικά την μηχανοκίνητη μονάδα «Phantom» από τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια το τάγμα του δραστηριοποιήθηκε έντονα στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς συμπεριλαμβανομένου του Debaltseve όπου οι πολιτοφύλακες κατόρθωσαν να περικυκλώσουν 7000 ουκρανούς στρατιώτες.

Η ΕΕ τον έθεσε στην μαύρη λίστα τον Φεβρουάριο του 2015 για την πατριωτική του δράση.Τότε είχε πει ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της δράσης του. (Lifenews 23.5.15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.