Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O ΘΡΥΛΙΚΟΣ "TΙΓΡΗΣ" ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΦΟΡΜΗΣΗ! Ο ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΗΤΤΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ!

Ο θρυλικός Tiger είναι έτοιμος για νέα εφόρμηση. Ο αδιαφιλονίκητος »σωτήρας» για τις περιοχές που έχουν υφαρπαγεί από την μέριμνα του σ...



Ο θρυλικός Tiger είναι έτοιμος για νέα εφόρμηση. Ο αδιαφιλονίκητος »σωτήρας» για τις περιοχές που έχουν υφαρπαγεί από την μέριμνα του συριακού κράτους πρόκειται να ηγηθεί στη σκληρή μάχη για την επανάκτηση του Ιντλίμπ.

Ο Συνταγματάρχης Sohail Hasan, ή «Τίγρης», όπως λέγεται, έχει το ιστορικό ενός στρατιωτικού υψηλών καθηκόντων, είναι ο διοικητής των στρατιωτικών επιτευγμάτων στο Khanasser – Χαλέπι, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Χάμα, καθώς και στον τομέα ανατολικά της Χομς. Τώρα προετοιμάζεται για το νέο του άθλο, στο Idlib.

Στρατιωτικές πηγές στο σημείο αναφέρουν ότι το ελαφροίσκιωτο πάτημα του Τίγρη ηγείται των στρατιωτικών μονάδων που συγκεντρώνονται στην περιοχή της πόλης του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας, περιμένοντας την ώρα μηδέν για να την αποσπάσουν από την τρομοκρατική Τζαμπχάτ αλ Νούσρα (μέτωπο της νίκης) και να την επαναφέρουν στο συριακό κράτος.

Το εγχείρημα του Τίγρη δεν προδιαγράφεται εύκολο , διότι δεν έχει μόνο την ευθύνη της στρατηγικής του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ, την υποτιθέμενη νέα συριακή πρωτεύουσα -της Αλ Νούσρα που θέλει να συναγωνισθεί το εμιράτο της Ράκας του Ισλαμικού Κράτους-, αλλά και της αντιμετώπισης των ισλαμιστών που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την Λατάκεια, και τις πόλεις Κεφράγια και Ιεριχώ .



Τα συριακά στρατεύματα προετοιμάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες των αραβικών μέσων, μιλάμε για ένα ράλι εκατοντάδων ανδρών των συριακών δυνάμεων και των δυνάμεων »οι Τίγρεις» , των ειδικών δυνάμεων και αυτών της «Δημοκρατικής Φρουράς», των δυνάμεων της εθνικής άμυνας, που καταφθάνουν από τις παράκτιες περιοχές της Συρίας στα νοτιοδυτικά της πόλης του Idlib, για υποστήριξη. Παράλληλα με τον αγώνα συγκέντρωσης των δυνάμεων, ξεκίνησε προοδευτικά και μια επιχείρηση του πυροβολικού που πολιορκεί τα προάστια της πόλης, προκειμένου να ανοίξει διόδους για την διευκόλυνση της εφόδου .

Εν τω μεταξύ, πηγή των εθελοντικών δυνάμεων της εθνικής άμυνας ανέφερε ότι άρχισαν να προσπαθούν να σπάσουν τις άμυνες των τρομοκρατών στη δυτική πλευρά της πόλης, υποστηριζόμενοι από το πυροβολικό και από την πολεμική αεροπορία που βομβαρδίζει προσεκτικά με τα μαχητικά «Sukhoi».Στοχεύουν τα ήδη υπάρχοντα κενά στην γραμμή άμυνας των τρομοκρατών περιμετρικά της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί η διείσδυση στο εσωτερικό της.

Προηγουμένως, τα «Sukhoi», είχαν βομβαρδίσει όχι μόνο τα περίχωρα και το εσωτερικό του εκκενωμένου Ιντλίμπ, αλλά και τις βασικές οδούς μετακίνησης των τρομοκρατών και μεταφοράς του οπλισμού τους και άλλων υλικών από την Τουρκία και παράλληλα τις διόδους τους μέσα από τα χωριά «Ma’arrat , Mraeian και Bassams» ανατολικά του Idlib.

Σύμφωνα με πηγές για να μπορέσουν οι τζιχαντιστές να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης, είναι απαραίτητες οι βασικές γραμμές εφοδιασμού τους τις οποίες οι σύριοι φαντάροι προσπαθούν να κόψουν, απομονώνοντας την πόλη από την βιομηχανική περιοχή στα ανατολικά της. Ο δε συριακός στρατός σε αυτήν την περίοδο θα τροφοδοτείται από τα δυτικά της πόλης, μέσω του δρόμου Ιεριχώ-Λατάκεια, και για αυτόν τον λόγο οι πρώτες δυνάμεις του στρατού έχουν σχηματισθεί στο νοτιοδυτικό της τμήμα ώστε από εκεί να επανακτήσουν πρωτίστως τον έλεγχο.

Ο συνταγματάρχης Hasan Suhail αναλαμβάνει τη διοίκηση της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και των άλλων δυνάμεων που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση, με αναπόφευκτη την κατά μέτωπο σύγκρουση μέσα στην περιοχή , αρχής γενομένης με την σώμα με σώμα μάχη με τους ενόπλους που φυλάνε τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Πιστεύεται ότι η Τουρκία, θα ανοίξει τα σύνορα για να υποστηρίξει ενεργά τους τρομοκράτες όταν κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι σύριοι μαχητές της παλαικής άμυνας και του στρατού.

Εικάζεται ότι για τον έλεγχο του Ιντλίμπ θα διεξαχθεί μια μάχη ζωής ή θανάτου, για τους σύριους φαντάρους και άνδρες της εθνικής άμυνας που δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας ισλαμιστικής πρωτεύουσας από την Αλ Νούσρα που θεωρεί την πόλη προπύργιό της, όπως αυτήν της Ράκκα από την ISIS.οι ξένοι τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι περίπου 7 500 τρομοκράτες στην πόλη του Ιντλίμπ αποτελούνται από τους χιλιάδες των μισθοφόρων τζιχαντιστών που πέρασαν μέσω Τουρκίας , αλλά και από μια συντονισμένη συγκέντρωσή τους από άλλες περιοχές της Συρίας. Έγγραφο προ δυο μήνες του αστυνομικού διευθυντή του Ιντλίμπ προς τον Κυβερνήτη της πόλης, Dr Khairuddin ανέφερε ότι παρητηρείται μια συγκέτρωση ένοπλων ομάδων στα περίχωρα της πόλης και προειδοποιούσε ότι ίσως αναμένεται επίθεση .Οι »σύριοι αντάρτες» στο Ιντλίμπ, πασιφανώς είναι αλλοδαποί μισθοφόροι τζιχαντιστές

Ο Κυβερνήτης κατηγορείται τώρα από λιβανικά μέσα ότι δεν έλαβε υπόψιν του τη σχετική αλληλογραφία και δεν πληροφόρησε σωστά τις κεντρικές αρχές για τον αριθμό των τρομοκρατών. (alhadathnews)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.