Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΣΣΑΝΤ

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ συμφώνησε για πρώτη φορά να παραχωρήσει συνέντευξη σε κρατικό γαλλικό κανάλι. Ο Βέλγος δημοσιογράφος David Pujadas που...



Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ συμφώνησε για πρώτη φορά να παραχωρήσει συνέντευξη σε κρατικό γαλλικό κανάλι. Ο Βέλγος δημοσιογράφος David Pujadas που εδώ και χρόνια είναι η βεντέτα του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του κρατικού γαλλικού καναλιού France 2 επισκέφθηκε τη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας . Η αποκλειστική συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το γαλλικό κανάλι στο δελτίο ειδήσεων των 8.00μ.μ. , μεταφράστηκε και στα ελληνικά.

Ο δημοσιογράφος απάντησε σε ερωτήσεις της εκπομπής 20 minutes του ίδιου καναλιού, στις 9.00 το βράδυ από τα παρασκήνια, αμέσως μετά την προβολή της μαγνητοφωνημένης συνέντευξης.

– Πως πείσατε τον Άσαντ να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη ;

Εδώ και ενάμιση χρόνο υποβάλλαμε αίτημα . Αυτό που λειτούργησε υπέρ μας ήταν ότι το κανάλι μας είχε μια ευρεία κάλυψη του πολέμου και ότι είχαμε στείλει ειδικούς απεσταλμένους στη Συρία , έξι φορές. Το κανάλι μας επικεντρώνεται στο διεθνές ρεπορτάζ και αυτό ενδιαφέρει πολύ το κοινό μας. Είχαμε μια οριστική απάντηση για τη συνέντευξη μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.

–Πού και πότε έγινε αυτή η συνέντευξη;

Στη Δαμασκό . Πετάξαμε την Παρασκευή για Βηρυτό από εκεί πήραμε ένα αυτοκίνητο από τα σύνορα και συνεχίσαμε οδικώς (αρκετά ασφαλής διαδρομή, με σημεία ελέγχου)μέχρι τη Δαμασκό. Φτάσαμε στη Βηρυτό την Παρασκευή το βράδυ. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε χθες [Κυριακή] στις 11 το πρωί. Τη νύχτα αργότερα, φτάσαμε πάλι στη Βηρυτό και πήραμε το αεροπλάνο στις 2 το πρωί. Έφτασα στο Παρίσι στις 7 π.μ. τη Δευτέρα.

–Σας επιβλήθηκαν περιορισμοί από τη συριακή πλευρά;

Δεν υπήρξαν περιορισμοί σχετικά με τα ερωτήματα. Ήμασταν εντελώς ελεύθεροι. Οι ερωτήσεις μας δεν αποκαλύφθηκαν. Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ και η συνοδεία του, γνωρίζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Δεν προσπάθησαν να γνωρίζουν τα θέματα. Ωστόσο, υπήρξαν διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διάρκεια της συνάντησης και της ασφάλειας. Οι συνθήκες ασφάλειας ήταν δραστικές. Δεν ξέραμε τη θέση της συνέντευξης δέκα λεπτά πριν. Και κατά την άφιξη, δεν είχαμε δικαίωμα να ανοίξουμε το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Είχα τους φακούς επαφής μου και το τσαντάκι με το μακιγιάζ μου, μέσα σε αυτό. Μετά από δέκα λεπτά διαπραγματεύσεων ήμασταν σε θέση να το ανοίξουμε.

–Πόση ώρα διήρκησε η συνέντευξη;

-Η πλήρης συνέντευξη η οποία διαρκεί 25 λεπτά, θα αναρτηθεί στο site της francetv. Η τηλεόραση έπαιξε στο αποψινό δελτίο ειδήσεων των 8.00 μόνο τα δεκαπέντε λεπτά από τη συνέντευξη .

–Κατά τη γνώμη σας, τι ώθησε τον Άσαντ να αποδεχθεί τη συνέντευξή σας τώρα;

Το πλαίσιο έχει αλλάξει γι ‘αυτόν. Περνάει από το απόλυτο καθεστώς του »Παρία» (PARIA) σε ένα άλλο επίπεδο, όπου κάποιοι, όπως ο Τζον Κέρι, αμφισβητούν το γεγονός να ανασκευάσουν έναν άλλον .



Δεν δείχνει διαλλακτικός ούτε επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα του. Δεν είναι απελπισμένος και είναι πολύ ευθής στις θέσεις του.

–Αισθανόσασταν άνετα με αυτόν το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο Πρόεδρο;

Δεν θα σας δώσω τα προσωπικά μου συναισθήματα. Όμως, το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι αναμφισβήτητο.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.