Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ... ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΩΡΙΜΕΣ" ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!"

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, δύο - τρεις περιοχές που είναι ώριμες για σεισμό, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτο...



Την εκτίμηση ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, δύο - τρεις περιοχές που είναι ώριμες για σεισμό, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Ακης Τσελέντης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Ωριμες» περιοχές στην Ελλάδα για σεισμό

Ο κ. Τσελέντης είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δυο-τρεις περιοχές που είναι παρά-ώριμες. Κινδυνεύουν να πέσουν από το δέντρο» και προσέθεσε: «Υπάρχουν και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές».

Ωστόσο, συνέστησε στους κατοίκους να μην ανησυχούν, αλλά να... ανησυχούν οι πολιτικοί, καθώς από τον Ιούνιο σταματά η 24ωρη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Χωρίς υπαλλήλους τη νύχτα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Οι συμβασιούχοι, που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στο κενό την παρακολούθηση των σεισμών τις βραδυνές ώρες στη χώρα, είναι περίπου 15 και αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα. Ο Ακης Τσελέντης, είπε ότι έχει θέσει το θέμα αρμοδίως, χωρίς να λάβει απάντηση. «Συνήθως κινητοποιούνται όταν γίνει σεισμός, αλλά τότε θα είναι αργά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Το Γεωδυναμικό, αυτή τη στιγμή παρακολουθεί, 170 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για σεισμούς, παρακολουθεί περίπου 200 σταθμούς πού έχει να κάνει με προγράμματα που έχουν να κάνει με τη δομική όλων των κτιρίων και παρακολουθεί περίπου 180 σταθμούς που καταγράφουν την στάθμη της θάλασσας για τσουνάμι. Όλο αυτό το τρομακτικό δίκτυο θα καταρρεύσει τέλος του Ιούνη», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.