Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

Αιματηρό τέλος είχε η ομηρία του εισαγγελέα Μεχμετ Κιράζ στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Λίγο μετά τις 20:30 ισχυρή δύναμη...



Αιματηρό τέλος είχε η ομηρία του εισαγγελέα Μεχμετ Κιράζ στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Λίγο μετά τις 20:30 ισχυρή δύναμη της αστυνομίας εισέβαλε στο γραφείο όπου οι πάνοπλοι ακροαριστεροί κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα.

Ακολούθησε καταιγισμός πυρών και εκρήξεων και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δύο δράστες σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένος στο κεφάλι το στήθος και την κοιλία και εξέπνευσε ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο δύο ώρες μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας.
Ο εισαγγελέας δέχθηκε 3 σφαίρες στο κεφάλι

Η ηγεσία της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι η εισβολή των ειδικών δυνάμεων αποφασίστηκε όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το γραφείο, όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας. Στην σύντομη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο δράστες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας τραυματίστηκε από τους ενόπλους πριν την εισβολή των ειδικών δυνάμεων.
Πώς πέρασαν τα όπλα στο δικαστικό μέγαροΟι πρώτες φωτογραφίες των δύο δραστών. Προκειται για τους Σαφάκ Γιαϊλά και Μπαχτιάρ Ντογκρουγιόλ.



Στη συνέντευξη τύπου, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την ηγεσία της αστυνομίας, πώς οι δράστες κατάφεραν αν περάσουν τα όπλα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Τσαγκλαγιάν. Στο ερώτημα απάντησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν πλαστές ταυτότητες δικηγόρων. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το πώς κατάφεραν να αποφύγουν τους ελέγχους στα μηχανήματα ακτίνων Χ. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών ενόπλων. Πρόκειται για τους Σαφάκ Γιαϊλά και Μπαχτιάρ Ντογκρουγιόλ.
Συγκλονιστικό βίντεο από την ομηρία


Οι ένοπλοι ακροαριστεροί που ανήκαν στην μαρξιστική οργάνωσηΕπαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μπήκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος Κιράζ είχε αναλάβει την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Σε βίντεο που οι ίδιοι γύρισαν εμφανίζονται να απειλούν τον εισαγγελέα με εκτέλεση έχοντας κολλήσει την κάννη ενός περιστρόφου στο κεφάλι του δικαστικού. Οι δράστες ζητούσαν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο Μπερκίν στις διαδηλώσεις του 2013 να ομολογήσουν την πράξη τους δημοσίως, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τουςαπό το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.
Πατέρας του Μπερκίν: Προσπαθήσαμε να μην χυθεί αίμα

Ο Πατέρας του Μπερκίν Ελβαν, είχε ζητήσει να απευθυνθεί μέσω ενός κουρδικού τηλεοπτικού δικτύου στους ακροαριστερούς ενόπλους. Ο Σαμί Ελβάν ζήτησε από τους δράστες να μην σκοτώσουν τον εισαγγελέα που κρατούσαν όμηρο. «Προσπαθήσαμε πολύ να μην πάθει κανείς τίποτα. Να μην κλάψουν μάνες. Είμαστε λυπημένοι.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.