Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΡΩΣΣΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΛΕΝΕ... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ...!!!

Έχουν χάσει την επαφή με την Ιστορία στην Άγκυρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, λέει ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η ...


Έχουν χάσει την επαφή με την Ιστορία στην Άγκυρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, λέει ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία φταίνε για όσα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αυτές προκάλεσαν τις δολοφονίες των Αρμενίων: «Οι τρεις αυτές χώρες έχουν διαπράξει κάθε μορφή του κακού έναντι όλων των άλλων εθνών»!

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η Τουρκία παραδέχεται ότι πολλοί Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά, λέει, ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ‘φουσκωμένος’.


Η επίσημη θέση της Άγκυρας είναι και Τούρκοι σκοτώθηκαν όταν οι Αρμένιοι πήραν τα όπλα για να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος, σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην ανατολική Ανατολία εκείνη την εποχή.

Ο υπουργός Άμυνας, Γιλμάζ, δήλωσε το Σάββατο, ότι ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες πολεμούσαν στα μέτωπα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Μεγάλες Δυνάμεις ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αρμενικό κράτος επί του τουρκικού εδάφους και έτσι οι ένοπλοι Αρμένιοι αντάρτες, απελάθηκαν στη Συρία και ήταν ένα προληπτικό μέτρο για την προστασία και τη διατήρηση της Ανατολίας στην Τουρκία.

«Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος (για τα γεγονότα του 1915) είναι εκείνοι οι οποίοι όπλισαν τους Αρμένιους τρομοκράτες και αυτοί είναι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία», είπε, «είναι αυτές οι τρεις χώρες που έχουν προξενήσει κάθε μορφή κακού έναντι όλων των άλλων εθνών», πρόσθεσε, σύμφωνα με την Bugün.

Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία στην ελληνική εξωτερική πολιτική εν'όψει της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων για να στριμωχθεί η Άγκυρα ιστορικά και ηθικά για τα όσα διέπραξαν στο παρελθόν οι Τούρκοι κατά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ειδικότερα μπορούν να προσκληθούν οι ηγεσίες των υπό "κατηγορία"-από τους Τούρκους- χωρών και να επιτευχθεί έτσι μια πρώτη διεθνής αναγνώριση και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας: Οι Τούρκοι ξερίζωσαν τους Έλληνες από τις αρχέγονες εστίες τους, και δεν λογοδότησαν ποτέ γι'αυτό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αναφέροντας χαρακτηριστικά από το Ερεβάν είχε πει προ μερικών ημερών "δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων" για το ζήτημα της αρμενικής Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας έτσι και τις σφαγές που υπέστη ο ποντιακός και ο μικρασιατικός Ελληνισμός από τους βάρβαρους Οθωμανούς.

Με αυτή τη δήλωσή του ο Ρώσος πρόεδρος ουσιαστικά προχωρά και στην αναγνώριση και της Γενοκτονίας του μικρασιατικού Ελληνισμού, όπως και των ορθόδοξων Ασσυρίων. Στις επετείους μνήμης των σφαγών της Σμύρνης και του Πόντου θα μπορούσε η ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει σε εκδηλώσεις με προσκεκλημένους ξένους ηγέτες, όπως τον Ρώσο πρόεδρο, διεθνοποιώντας το ζήτημα και φέρνοντας σε δύσκολη θέση όχι μόνο την Άγκυρα αλλά και κάποιες...ρεπούσιες φωνές που αρνούνταν πεισματικά ακόμα και την ύπαρξη των σφαγών!

«Η θέση της Ρωσίας ήταν και παρέμεινε συνεπής: Πάντα πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την μαζική δολοφονία ανθρώπων», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων πρέπει να είναι η αρχή για την αναγνώριση των βασάνων όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας που είχαν την ατυχία να συναντηθούν με τους συγγενέίς του Αττίλα και των Μογγόλων. Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνισμό και πρέπει να την αδράξει. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.