Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ. Ο ΘΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ"!!!

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και γι' αυτό δεν αποστέλ...

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και γι' αυτό δεν αποστέλλει πρέσβη στην Πρίστινα, ενώ χαρακτήρισε τον Κοσοβάρο υπουργό Εξωτερικών «εγκληματία πολέμου».

Ο κ. Ζέμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου, απαντώντας στην ερώτηση αν θεωρεί, σήμερα, ότι ήταν λάθος η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Τσεχία, διευκρίνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν αναγνωρίζει ανεξάρτητο Κόσοβο και ότι το αποδεικνύει με το γεγονός ότι ποτέ δεν όρισε πρέσβη της Τσεχίας στην Πρίστινα.

Σε επισήμανση της εφημερίδας ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν τη θέση πως το Κόσοβο κυβερνά καθεστώς μαφίας που χρηματοδοτείται από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ο κ. Ζέμαν είπε ότι πολλές φορές έχει πει δημόσια πως «ο Χασίμ Θάτσι είναι εγκληματίας πολέμου».

Απαντώντας στην ερώτηση, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί πολιτική αρχών έναντι της Σερβίας, ο πρόεδρος της Τσεχίας ανέφερε: «Όλα εξαρτώνται από αυτά που θα συμφωνήσουν η Σερβία και το Κόσοβο. Κατά την άποψή μου, οποιαδήποτε ανάμειξη από οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να αποβεί αντιπαραγωγική, λάθος».

Ο Τσέχος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητος όρος για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. «Πέντε κράτη - μέλη της Ε.Ε., η Σλοβακία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, και η Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.