Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ Χ-47Β ΤΥΠΟΥ "STEALTH"

Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος δοκιμαστικός εναέριος ανεφοδιασμός σε ένα από τα δύο επανδρωμένα αεροσκάφη επίδειξης τύπου X- 47B, που φ...


Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος δοκιμαστικός εναέριος ανεφοδιασμός σε ένα από τα δύο επανδρωμένα αεροσκάφη επίδειξης τύπου X- 47B, που φέρει την ονομασία Salty Dog 502, ανοιχτά της Αριζόνα. Ο ειδικός σωλήνας του Χ- 47Β συνδέθηκε με το χωνί του δεξαμενόπλοιου της Omega, εταιρείας που ειδικεύεται στον ανεφοδιασμό αεροπλάνων.

Μετά το τέλος αυτή της φάσης δοκιμών, τα δύο Χ-47Β (το άλλο είναι το Salty Dog 501), πρόκειται να αποσυρθούν και μάλλον θα αποτελέσουν εκθέματα σε κάποιο μουσείο αεροπλάνων. Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι να οδηγηθούν στο «νεκροταφείο» στρατιωτικών αεροπλάνων στη βάση της αμερικανικής αεροπορίας «Davis-Monthan» στην Αριζόνα, όπου θα συντηρούνται από την 309η Σμηναρχία Αεροδιαστημικής Συντήρησης και Αναγέννησης.

Δεδομένου ότι τα X-47B τύπου «stealth» είναι μόνο αεροσκάφη επίδειξης, διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από το σύγχρονο πρόγραμμα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού UCLASS (Unmanned Carrier-Launched Airborne Surveillance and Strike).



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.