Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ! "ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΑ ΣΤΡΙΠΤΙΤΖΑΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ" ΤΙ ΕΙΠΕ Ο 46ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ

«Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα. Για εκείνη άνοιξα τα στριπτιτζάδικα γιατί δεν ήθελε να δουλεύει στους ...φούρνους» Αυτό υποστή...



«Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα. Για εκείνη άνοιξα τα στριπτιτζάδικα γιατί δεν ήθελε να δουλεύει στους ...φούρνους»

Αυτό υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο 46χρονος ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων που , σύμφωνα με την κατηγορία, λειτουργούσε ως βιτρίνα μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση απέδωσε τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, και οι οποίες οδήγησαν τότε στο ξήλωμα της ....επιχείρησης του, σε μια ...πικραμένη κοπέλα εξαιτίας του γεγονότος ότι την είχε ...απολύσει .

Κατηγορούμενος στην υπόθεση , που προκαλεί αποτροπιασμό αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρίες των γυναικών -θυμάτων, είναι και ο αδερφός του 46χρονου. Και οι δύο εμφανίζονται ως τα αφεντικά της αλυσίδας φούρνων,επιχείρηση που τους αποφέρει όπως κατέθεσε ο λογιστής τους, τζίρο 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στο εδώλιο κάθονται ακόμα 21 άτομα τα οποία εργάζονταν σε δύο καταστήματα με Strip Show στην Αθήνα, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν σ΄ αυτά ως χορεύτριες.

Τα αδικήματα που αποδίδονται κατά περίσταση στους κατηγορουμένους είναι «εγκληματική οργάνωση» «σωματεμπορία» , "παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών" καθώς και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος".

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε εφτά χρόνια μετά την αποκάλυψη της χωρίς την παρουσία των γυναικών οι οποίες φέρεται ότι ζούσαν μαρτυρικές στιγμές φυλακισμένες στα δωμάτια που διατηρούσαν για να τις εκδίδουν οι στυγνοί σωματέμποροι.
Οι απολογίες

Απολογούμενος σήμερα ο 46χρονος Α.Γ. ιδιοκτήτης των φούρνων αλλά και των στριπτιτζάδικων, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι έμπλεξε εξαιτίας του ερωτά του με μια Ρουμάνα χορεύτρια.
"Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες κι άνοιξα τους φούρνους" άρχισε την απολογία του και συνέχισε: "Πήγα στη Ρουμανία κι ερωτεύτηκα μια Ρουμάνα στριπτιζέζ. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους . Για εκείνην άνοιξα τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα".
Πρόεδρος : "Γιατί ανοίξατε και offshore εταιρεία ;"
Κατηγορούμενος : "Έτσι μου είπε ο λογιστής μου".
Πρόεδρος : "Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας...Τι είναι το απλό και τι το σπέσιαλ;".
Κατηγορούμενος: "Κυρία πρόεδρε πως να σας πω ....."
Πρόεδρος : "Κατηγορούμενε μη διστάζετε, είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας, μη ντρέπεστε, επάγγελμα είναι κι αυτό".῾
Κατηγορούμενος : "Το απλό χορεύει η κοπέλα ,στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της῾"
Πρόεδρος : "Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;".
Κατηγορούμενος : "Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας".
Πρόεδρος: " Πόσες κοπέλες είχατε;"῾
Κατηγορούμενος: "Πενήντα στο κάθε μαγαζί, τη δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση".
Εισαγγελέας: "Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;"
Κατηγορούμενος: "Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...".

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε στη συνέχεια και ο αδερφός του, Π.Γ. ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα τα ...φούσκωσαν πάρα πολύ και οι ανταγωνιστές τους αρτοποιοί.

"Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα",ισχυρίστηκε.

Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά όπως σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. για να εισπράξουν την αποστροφή της προέδρου της έδρας "τελικά παρθεναγωγείο ήταν'.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι απολογίες, είχαν εξεταστεί από το δικαστήριο οι δύο αστυνομικοί που είχαν επισκεφτεί τα στριπτιτζάδικα ως πελάτες και συμμετείχαν στη σύλληψη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες αστυνομικούς οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, χάιδευαν πελάτες αλλά δεν έδειχναν να είναι κακοποιημένες...
Η χορεύτρια

Μια χορεύτρια που δούλευε στα δύο μαγαζιά Αλκατράζ και Σταρ (στριπτιτζάδικα) με αποδοχές πάνω από 50 ευρώ τη βραδιά, φάνηκε απορημένη , με την ερώτηση της προέδρου σχετικά με το είδος του χορού της.
Πρόεδρος: "Τι χορό κάνατε;
Μάρτυρας : "...Μα, στριπτίζ..."
Πρόεδρος: "Καλά κυρία μάρτυς γιατί απορείτε εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού;"
Εισαγγελέας: " Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς για πριβέ χορούς. Ότι δηλαδή τριβόσασταν με τους πελάτες και τους κατεβάζατε το βρακί, γιατί απορείτε; "

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Το κατηγορητήριο

Όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα "οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Ά. Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την Ν. ΜΑΡΙΝΑ, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που
διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία ” , με έδρα την οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμοι εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης .


Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους, νομιμοποιούνταν – ξεπλένονταν, μέσω της εταιρείας με τους φούρνους που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης Γ.Α. και του αδελφού του (σήμερα φέρεται να ανήκει στην μητέρα τους).


Στις 15-6-2008, η υπήκοος Ρωσίας C. MARIA, αιτούμενη προστασία και αρωγή από τις αρχές τις Ελλάδος, κατέθεσε ενόρκως ότι από τον Απρίλιο 2008 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης την στρατολόγησαν μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Ρωσία την εφοδίασαν με τουριστική βίζα και με το τηλέφωνο του στενού συνεργάτου του αρχηγού F. IGOR, που θα κανόνιζε την παραλαβή της από το αεροδρόμιο των Αθηνών, την παρέλαβαν μέλη της οργάνωσης τα οποία την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Χρονοπούλου αρ. 36 στο Καλαμάκι Αττικής, στο οποίο ήδη διέμεναν και άλλες αλλοδαπές γυναίκες. Ενώ τις επόμενες μέρες εργάστηκε στο μαγαζί STAR.


Ο F. IGOR της σύστησε τον Α. Γ. ως το αφεντικό. Την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού (βίζιτες) και όταν τον Ιούνιο του 2008 βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία , τη χτύπησαν και την απείλησαν, την μετέφεραν δε σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα. Εκεί την επιτηρούσαν και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί (strip-tease) «ALCATRAZ» και αντίστροφα. Της αφαίρεσαν δε το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.


Ταυτόχρονα γυναίκα πολωνικής καταγωγής επικοινωνώντας με την Πρεσβεία της Πολωνίας ανέφερε ότι γυναίκες εκδίδονται παρά τη θέλησή τους στους δύο οίκους ανοχής .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.