Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΝΑΤΟ: 350.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ ...


Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι , τον Υπουργό Άμυνας και της στρατιωτικής βιομηχανίας της Αιγύπτου Sedky Subhi, αναφέρει ο ρωσικός τύπος . Σκοπός ο συντονισμός για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων από 350.000 στρατιώτες του αραβικού ΝΑΤΟ, το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά», σηματοδοτώντας μια νέα κατάσταση στην Μέση Ανατολή .

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε αιγυπτιακή προεδρική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Αναφέρουμε εδώ την δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής επιτροπής, η οποία θα προετοιμάσει και θα διεξάγει στο εγγύς μέλλον, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία των αραβικών χωρών στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Στα γυμνάσια θα συμμετάσχει ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και των χωρών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η «η ασφάλεια του Περσικού Κόλπου αποτελεί κόκκινη γραμμή, αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου. Η Ασφάλεια της περιοχής αποτελεί μια ζωτικής σημασίας προτεραιότητα στην Αίγυπτο, ειδικά τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας και τα Στενά του Μπαμπ ελ Mandeb .

Σύμφωνα με αναφορές στα αραβικά κοινωνικά δίκτυα, θα λάβουν μέρος στις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις περίπου 350 χιλιάδες στρτιώτες , 400 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων και 1.500 άρματα μάχης. Οι ασκήσεις θα έχουν την κωδική ονομασία « Al-Kadissiya».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ-Αραμπί κάλεσε τους επικεφαλής των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των αραβικών στρατών στη σύνοδο κορυφής, στην εφαρμογή στην πράξη των αποφάσεων του Αραβικού Συνδέσμου για την ίδρυση της Αραβικής δύναμης ταχείας αντίδρασης. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου 2015. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει ότι οι διαδικασίες τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό και σε πολύ σύντομα θα είναι έτοιμος ο στρατός αυτός.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,το αραβικό «ΝΑΤΟ» των 350.000 στρατιωτών, φυσικά και δεν προετοιμάζεται μόνο για την Υεμένη. Μια επέμβαση σε μια χώρα, η οποία δεν γνωρίζουμε βέβαια ακόμη αν θα υλοποιηθεί λόγω ξαφνικής ρωσικής παρέμβασης. Η ουσία είναι ότι οι δυνάμεις αυτές προετοιμάζονται κυρίως να σαρώσουν το Ιράκ και την Συρία, «εξαφανίζοντας» τον ισλαμικό στρατό και παράλληλα να εκτοπίσουν το Ιράν. Οι Αμερικανοί θα παρέχουν υλικοτεχνική βοήθεια, πληροφορίες, και πιθανόν πολεμικά αεροσκάφη στην προσπάθεια εξάλειψης του ISIS.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.