Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΟΡΜΗΞΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ 20 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εντυπωσιάζει ο Λοχίας ΕΠΟΠ, Αντώνης Ντεληγιώργης, που με περίσσιο θάρρος αυταπάρνηση βούτηξε μαζί με αρκετούς άλλους Ροδίτες για να σώσει ...



Εντυπωσιάζει ο Λοχίας ΕΠΟΠ, Αντώνης Ντεληγιώργης, που με περίσσιο θάρρος αυταπάρνηση βούτηξε μαζί με αρκετούς άλλους Ροδίτες για να σώσει τους μετανάστες που πάλευαν με τα κύματα.

Ο Λοχίας Ντεληγιώργης είναι ο άντρας που φαίνεται στις φωτογραφίες και πουκατάφερε να σώσει μόνος του 20 μετανάστες.

Ο Λοχίας κατάγεται από τη Λέρο και υπηρετεί στη Ρόδο. Βρισκόταν στην περιοχή και μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και βούτηξε αμέσως στη θάλασσα. Όχι μία, αλλά όσες φορές χρειάστηκε για να βγάλει σώους στην παραλία 20 ανθρώπους! Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια γιατί όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία, στην περιοχή υπάρχουν πολύ ισχυρά ρεύματα.

Η περιγραφή του για όσα έζησε προσπαθώντας να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους συγκλονίζει:

«Υπήρχε και μια γυναίκα 9 μηνών έγκυος, την οποία με βοήθησαν και άλλοι να βγάλω έξω. Με το ζόρι, στην αρχή, κατάφερα να μεταφέρω δυο τρία άτομα στη στεριά. Ήταν καμιά δεκαριά στο ίδιο σημείο. Ανάμεσά τους ήταν κι ένας 40χρονος άνδρας, που ανέπνεε με δυσκολία. Είχε σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του. Αργότερα έμαθα ότι, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τελικά δεν τα κατάφερε. Εκείνο που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν η εικόνα του παιδιού που ανασύρθηκε νεκρό στα χέρια ενός διασώστη» περιγράφει σοκαρισμένος.



ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.