Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: O TEΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΤV:OI ΓΑΛΛΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ

Ο πρόεδρος al-Assad στην κρατική πορτογαλική τηλεόραση RTP επιβεβαίωσε ότι η διεθνής τάξη που αντιπροσωπεύεται από τον ΟΗΕ και το Συμ...



Ο πρόεδρος al-Assad στην κρατική πορτογαλική τηλεόραση RTP επιβεβαίωσε ότι η διεθνής τάξη που αντιπροσωπεύεται από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και που θα όφειλαν να επιλύουν τα προβλήματα, να προστατεύουν την εθνική κυριαρχία των διαφόρων κρατών και να απαγορεύουν τους πολέμους απέτυχαν στην αποστολή τους.

Κατά τη διαμάχη υπάρχουν 220 000 νεκροί και 4 εκατομύρια άτομα που εκτοπίστηκαν παρατηρεί ο δημοσιογράφος.Ο Assad σχολιάζοντας απαντά ότι ο αριθμός αυτός που δίνετα από τα δυτικά μέσα είναι υπερβολικός κατά την πάγια τακτική των δυτικών στο συριακό. Στην πραγματικότητα σημασία δεν έχει ο αριθμός αυτός καθ΄εαυτός αν είναι εκατοντάδες ή δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί επισημαίνει ο πρόεδρος Άσαντ. «Τα θύματα είναι θύματα, ο σκοτωμός σκοτωμός και η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Δεν πρόκειται για ένα νούμερο που παρουσιάζεται σε ένα γραφιστικό »,σε ένα πίνακα όπως σε ένα χάρτη.Πρόκειται για οικογένειες που έχασαν τα μέλη τους,έχασαν τους αγαπημένους τους ,τους δικούς τους. Στη Συρία έχουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή απαντά ο σύριος πρόεδρος.

Σε μια συνένετευξη που μεταδόθηκε στην δημόσια πορτογαλική τηλεόραση “RTP” ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι η μετριοπαθής αντιπολίτευση είναι μια ψευδαίσθηση και ότι η σκηνή της τρομοκρατίας στη Συρία κυριαρχείται από την Daech, την αλ Nosra και κάποια άλλα δίκτυα.





Ο al-Assad τόνισε ότι η κρίση όλη αυτήν την περίοδο επηρέασε στο σύνολό της τη Συρία και ότι ο κάθε σύριος ανεξάρτητα από το που ανήκει υπόκειται στις ολέθριες συνέπειες την καταστροφή των εκατοντάδων νοσοκομείων,των χιλιάδων σχολείων και στην αδυναμία δεκάδων χιλιάδων μαθητών να πάνε στο σχολείο “ και αυτή η κατάσταση ευνοεί την προπαγάνδα της τρομοκρατίας και τον εξτρεμισμό ”.

Ενώ πρόσθεσε: “Παρά τις δυσκολίες οι σύριοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας υπερασπιζόμενοι την χώρα τους και να αντιμετωπίσουν την ηγεμονία”.

Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι είναι αδύνατο να λέγεται ότι η Συρία έχει τελειώσει καθώς ο λαός παραμένει ενωμένος,στέκεται στο πλευρό του στρατού του και συμπαραστέκεται στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.Τόνισε ότι συνεχίζεται η κρατική επιχορήγηση και καταβάλονται κανονικά οι μισθοί στους πολίτες ακόμη και στις ζώνες που ελέγχονται από τους τρομοκράτες και ότι αποστέλονται ακόμη και τα παιδικά εμβόλια στις προαναφερθείσες περιοχές.

Αναφορικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από αεροσκάφη της Συμμαχίας ο πρόεδρος al-Assad σημείωσε ότι αυτή η καταπάτηση αποτελεί μια αποτυχία για τη διεθνή τάξη… και καταγράφεται η αποτυχία του ΟΗΕ σε διεθνές επίπεδο για την προστασία των πολιτών σε Συρία,Λιβύη,Υεμένη και άλλες χώρες.



Σχετικά με την πρόσφατη απαγωγή εκατοντάδων χριστιανών στη Βόρεια Συρία ο al-Assad: “Στην πραγματικότητα ο ρόλος του συριακού στρατού έγκειται στο να προστατεύει τον κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την θρησκεία του ,την ομολογία του ή και την εθνότητα του.Επιθυμώ ο συριακός στρατός να είναι σε θέση να βοηθήσει κάθε σύριο από την αρχή ήδη της κρίσης ως και σήμερα αλλά το πρωταρχικό εμπόδιο που ανακόπτει τον συριακό στρατό να το πραγματώσει είναι η απεριόριστη υποστήριξη που παρέχεται στους τρομοκράτες από τις δυτικές και γειτονικές χώρες.”.

“Η διευθέτηση του συριακού είναι πολιτική.Όμως η άλλη πλευρά με την οποία πραγματοποιήσαμε συναντήσεις στη Γενεύη ήταν προεπιλεγμένη από τη Δύση,τη Τουρκία,τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.Αυτή η πλευρά δεν είναι μια αντιπολίτευση.Αν θέλετε να γίνει ένας διάλογος αυτός θα πρέπει να γίνει με μια συριακή αντιπολίτευση,με έναν σύριο εταίρο …με σύριους που αντιπροσωπεύουν τους σύριους στο εσωτερικό της Συρίας όχι με πρόσωπα που εκπροσωπούν άλλες χώρες.Γι αυτό το παράδειγμα της Γενεύης δεν πρέπει να το υιοθετήσουμε”.

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Εθνικής Συμμαχίας κυρίου οργάνου της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος τόνισε: “Δεν αποκλείω κανέναν που να είναι σύριος.Ωστόσο η Συμμαχία που σχηματίστηκε στη Δύση ή σε άλλη χώρα δεν αντιπροσωπεύει τον συριακό λαό που δεν την δέχεται.Δοκιμάσαμε όλες τις λύσεις.Συναντηθήκαμε και με την Εθνική Συμμαχία αν και δεν ανατιπροσωπεύει τους σύριους.Η Ε.Συμμαχία δεν ασκεί καμιά επιρροή τόσο στο πεδείο της μάχης όσο και στους ενόπλους ή τους τρομοκράτες.

Στην ερώτηση γιατί κάποιες χώρες όπως η Γαλλία δεν θέλουν την επιτυχία κάθε ειρηνευτικής διάσκεψης ο Άσαντ δήλωσε : “Υπήρξαν 2 λόγοι ..αρχικά η επιτυχία ή μη εξαρτάται όχι μόνο από τους γάλλους αλλά από όλους τους εμπλεκόμενους στη διαμάχη των 4 χρόνων στη Συρία.Το τέλος του πολέμου ξεμπροστιάζει αυτούς τους υπεύθυνους ενώπιον της κοινής γνώμης της χώρας τους. Αυτό συμβαίνει στις χώρες που διαθέτουν κοινή γνώμη και όχι βέβαια σε Σ.Αραβία και Κατάρ που δεν έχουν.Οι υπεύθυνοι ξεμασκαρεύτηκαν από την αντιμετώπιση της επανάστασης που απέτυχε παρά την υποστήριξη των δυτικών και γειτόνων. Ο δεύτερος λόγος είναι οι οικονομικές δοσοληψίες της Γαλλίας με τις χώρες του Κόλπου. Τα οικονομικά συμφέροντα ώθησαν τους διευθύνοντες γάλλους να αντικαταστήσουν τις αξίες τους της ελευθερίας ,αδελφοσύνης και δημοκρατίας με πετροδολάρια ”.

Ο σύριος πρόεδρος διαψεύδει τις σειρήνες και δηλώνει ότι η γαλλική αντιπροσωπία που τον επισκέφθηκε πρόσφατα αποτελούμενη από κοινοβουλευτικούς διέθετε μια εντολή ημερήσιας διατάξης και ισχυρίζεται ότι ήταν μια επίσημη επίσκεψη που διοργανώθηκε ως τέτοια. Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης και οι πολιτικοί ιθύνοντες της Γαλλίας γνώριζαν από πριν την επικείμενη συνάντηση.

Καταφέρθηκε κατά της υφιστάμενης προπαγάνδας και τόνισε ότι οι διαδηλώσεις από τις αρχή δεν ήταν ειρηνικές.

Τόνισε ότι όπως μεταδίδουν και δυτικά μέσα κυρίως αμερικανικά το 80% των τρομοκρατών εισέρχονται από την Τουρκία.

“Η απελευθέρωση της πόλης Ain Arabe πήρε 4 μήνες με τη βοήθεια των αεροπορικών επιδρομών της Συμμαχίας τη στιγμή που παρόμοια πόλη με την ίδια έκταση και εδαφική διαμόρφωση χρειάστηκε μόνο τρεις εβδομάδες για να την καταλάβει ο συριακός στρατός.

Επομένως η απελευθέρωση της Ain Arabe ήταν τόσο χρονοβόρα εξ αιτίας της λογισμικής υποστήριξης που παρεχόταν στους τρομοκράτες δια των συνόρων με την Τουρκία”.

Για την υποστήριξη που πρόσφερε στους Κούρδους στο Κομπάνι δήλωσε ότι

“διαθέτουμε όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα όπλα που τους στείλαμε εκτός των αεροπορικών επιδρομών και του πυροβολικού μας που τους βοήθησε. ”.Oι αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι θα εκπαιδεύσουν 5000 μαχητές αυτό αποδεικνύει σύμφωνα με τον Άσαντ την μη πολιτική τους βούληση να πολεμήσουν την τρομοκρατία.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.