Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG... ΠΑΜΕ ΚΑΡΦΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ...!!!

ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ... Με μία απλή εξίσωση: «ανεργία+αλλαγή στον δείκτη κατ...


ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Με μία απλή εξίσωση: «ανεργία+αλλαγή στον δείκτη καταναλωτή=δυστυχία» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει έρευνα με τις 15 χειρότερες οικονομίες για το 2015.

«Ο πληθωρισμός είναι μία ασθένεια που μπορεί να διαλύσει μία κοινωνία», γράφει επικαλούμενο το νομπελίστα οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν και σημειώνει ότι εάν προσθέσεις την ολοένα αυξανόμενη ανεργία στη ''διάγνωση'' τότε οδηγείσαι στη δυστυχία. Κάτι τέτοιο θα είναι περισσότερο έντονο για τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Νότιο Αφρική, την Ουκρανία αλλά και την Ελλάδα. Ακολουθούν, η Ισπανία, η Ρωσία, η Κροατία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κολομβία, η Βραζιλία, η Σλοβακία και η Ινδονησία.

Για την Ουκρανία το Bloomberg σημειώνει ότι ο πόλεμος θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες με την ανεργία να αυξάνει στο 9.5% το 2015 και ο ρυθμός πληθωρισμού να αγγίξει το 17.5%. Η Νότιος Αφρική, η Βενεζουέλα και η Αργεντινή, σημειώνει το Bloomberg, θα βιώσουν ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική μιζέρια το 2015 χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη διαφορά από το 2014 όπου καταλάμβανα πάλι τρεις από τις 4 χειρότερες θέσεις.

Ελλάδα(5η), Ισπανία (6η), Πορτογαλία (10η) και η Ιταλία (11η) στην κατάταξη παραμένουν σε δεινή κατάσταση και για το 2015 με την Ιρλανδία να έρχεται στην 16η θέση.

Το γράφημα του Bloomerg με τις 15 χειρότερες οικονομίες για το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.