Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΠΝΑΤΕ: ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!! ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ Η ΣΥΡΙΖΑΙΑ Η ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ!!!

Τι σηματοδοτεί για την LGTBTQ κοινότητα στην Ελλάδα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επιχειρεί με ρεπορτάζ το...


Τι σηματοδοτεί για την LGTBTQ κοινότητα στην Ελλάδα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επιχειρεί με ρεπορτάζ του να αναλύσει το διαδικτυακό αμερικανικό περιοδικό Slate.

Στο μακροσκελές του άρθρο, ο Λίαμ Χόαρ εξηγεί ότι η νίκη του αριστερού ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί εκτός από μια στροφή πολιτικής αναφορικά με το ελληνικό χρέος, και μια στροφή σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, όπως αυτά της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στην Ελλάδα, «της οποίας ο χαρακτήρας έχει αλλάξει τρομερά από το 2008, αν και ακόμα παραμένει μια περιθωριοποιημένη ομάδα μέσα στο σύνολο της κοινωνίας».
Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού περιοδικού επισημαίνει ότι αυτές οι νέες οργανώσεις ενήργησαν ως ένα λόμπι πίεσης κυρίως των αριστερών κομμάτων τα οποία ασχολήθηκαν με τα θέματα της LGBTQ κοινότητας, βγάζοντάς τα έτσι από την αφάνεια.
Ετσι, η ολοένα αυξανόμενη ανάδυσή τους στην επιφάνεια, έβαλε τα θέματα για τα δικαιώματα των γκέι στην πολιτική ατζέντα, γράφει ο Χόαρ ο οποίος συνομίλησε ηλεκτρονικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Οπως γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ελληνικού κοινοβουλίου, έπειτα από πολλή συζήτηση, τα εγκλήματα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά με νόμο στα εγκλήματα μίσους. Αυτό όμως σηματοδότησε και την αύξηση της βίας.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κατά κύριο λόγο αδιάφορη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σύνολό τους, έτσι η επίδοσή της αναφορικά με τα δικαιώματα της LCBT κοινότητας είναι σημαντικά κακή. Θωρώ ότι η χειρότερή της αποτυχία ήταν η αύξηση της ομοφοβικής βίας» γράφει η Κατριβάνου στον Χόαρ.

«Θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι τα πιο κρίσιμα ζητήματα αυτή τη στιγμή. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζονται σήμερα επίσημα και αυτό στερεί συντρόφους από νόμιμα κληρονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα» παραδέχεται η Βασιλική Κατριβάνου στο Slate. «Βεβαια» αναγνωρίζει «υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους […] Πρέπει να πολεμήσουμε την ομοφοβία και την τρανσοφοβία στα σχολεία, την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, τον δημόσιο τομέα και στην κοινωνία γενικότερα».

tsantiri.gr

2 σχόλια

  1. Τά πιό κρίσιμα ζητήματα γι αυτό τό συριζοερπετό είναι εάν τά τραβέλια καί οί λεσβίες θά ''παντρευτούν''. Ρέ ανεγκέφαλοι μετά από ένα μήνα έχετε καταλάβει τί ψηφίστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!
    ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ
    ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.