Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...!!! ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ" ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...!!!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ελληνίδα. Οι δύο τους γνωρίστηκαν, όταν σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλε...


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ελληνίδα. Οι δύο τους γνωρίστηκαν, όταν σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, της Καλιφόρνια. Μετά το γάμο τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη και να μείνουν στο Παρίσι όπου γέννησαν τον μικρό Αλέξανδρο. Το ταλέντο του στη μουσική διαφάνηκε από πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο, ενώ αργότερα έγινε επαγγελματίας τρομπετίστας και φλαουτίστας. Δάσκαλός του ήταν και ο Γιάννης Ξενάκης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες.

Χθες κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του το Όσκαρ "Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης" για την δουλειά του στην ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest». Είναι το πρώτο Όσκαρ που κερδίζει, ενώ είχε συνολικά 8 υποψηφιότητες στο παρελθόν.
Στον λόγο του, στη σκηνή των Oscar, μιλώντας γαλλικά, ο Αλεξάντερ αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κατακτήσει το βραβείο είπε με στόμφο κάτι που κανείς δεν περίμενε.

«Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, δηλώνοντας την περηφάνια του για τις ελληνικές του ρίζες. Φυσικά συγκίνησε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Kodak Τheater.

1 σχόλιο

  1. Αφού μπήκατε πού μπήκατε ρέ παιδιά στον κόπο να γράψετε γι αυτόν τον άνθρωπο , θα μπορούσατε τουλάχιστο να το κάνετε ολοκληρωμένα : Alexandre Michel Gérard Desplat λέγεται ό άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.