Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΊΔΑ...!!! ΝΕΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΨΕΜΜΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ EYROGRUP ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΞΙΜΟΥ ΚΙ ΑΦΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ή ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ... ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤ' ΑΥΤΙ "ΜΟΛΙΣ Σ...

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΞΙΜΟΥ ΚΙ ΑΦΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ή ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ... ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤ' ΑΥΤΙ "ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"... ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ... ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΊΚΟ ΕΡΙΣΜΑ...  

ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΝ "ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ" Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΘ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ EUROGRUP ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΗΤΑΝ "ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ) ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Αντικρουόμενες διαρροές ακόμα και για τη φράση που ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ψιθύρισε στον Έλληνα υπουργό - Άλλα λέει η διαρροή της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και άλλα το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών

Για τους περισσότερους μπορεί η ουσιαστική σημασία του συντομότατου διαλόγου που είχαν μακριά από τα μικρόφωνα Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιάννης Βαρουφάκης λίγο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής να μην αποτελεί μείζον θέμα η απόκλιση ωστόσο ακόμα και στο περιεχόμενο της φράσης δείχνει σε επίπεδο σημειολογίας τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διαρρέει η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών τη φράση: This was a big mistake (μτφ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα.

Αντίθετα η εκδοχή που έδωσε νωρίτερα το περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενος ωτακουστές αυτού περίφημου διαλόγου-μυστήριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα).

Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της φράσης μόνο συνηθισμένο δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

H ερμηνεία, ή αυτό που εννοούσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είτε στη μια είτε στην άλλη εκδοχή θεωρείται πάντως ότι είναι πως ξεκαθάρισε στον Γιάννη Βαρουφάκη πως μόλις έκοψες οριστικά τις σχέσεις της χώρας με τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια. protothema.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.