Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία περίπου 17.300 άνθρωποι πήραν μέρος στην διαδήλωση στην οποία κάλεσε το PEGIDA, λιγότεροι από τους 25...


Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία περίπου 17.300 άνθρωποι πήραν μέρος στην διαδήλωση στην οποία κάλεσε το PEGIDA, λιγότεροι από τους 25.000 που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη κινητοποίηση, την 12η Ιανουαρίου.

Οι διαδηλωτές ανέμιζαν γερμανικές σημαίες και κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Ενάντια στον αναγκαστικό εξισλαμισμό».

Η Κατρίν Έρτελ, ιδρυτικό στέλεχος του PEGIDA, επευφημήθηκε από τους συγκεντρωμένους όταν απαίτησε οι «ισλαμιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι να απελαθούν και να μην τους επιτραπεί η είσοδος εκ νέου στη χώρα».

Περίπου 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις αντιδιαδηλώσεις στη Δρέσδη χθες τασσόμενοι υπέρ «της ανοχής» και του «κοσμοπολιτισμού», κρατώντας πανό και πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «πρόσφυγες καλωσήλθατε», ή «η Δρέσδη είναι πολύχρωμη».

Χθες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκρινε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι οι κινητοποιήσεις του PEGIDA εναντίον του Ισλάμ αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Στη Γερμανία η ζημιά που έχουν κάνει ήδη τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα και οι αφίσες του PEGIDA έχει υποτιμηθεί», υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ.

Εξάλλου πρωθυπουργοί τοπικών κυβερνήσεων στα ομόσπονδα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας τάχθηκαν χθες, από τις στήλες της εφημερίδας Welt am Sonntag, υπέρ της προσέλευσης περισσότερων ξένων στη Γερμανία, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη εργατικού δυναμικού και έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας στην Ευρώπη. Τόνισαν ακόμη πως ιδίως η ανατολική Γερμανία χρειάζεται περισσότερους μετανάστες.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.