Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΜΟΥΓΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!! ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ώρες για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας μετά και τον πολιτικό όρκο που έδωσε ο νέος πρωθυπουργός Αλ...


Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ώρες για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας μετά και τον πολιτικό όρκο που έδωσε ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη αντίδραση από Ιεράρχη ήρθε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που κατέστησε ενόχους για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος τον νέο πρωθυπουργό, αλλά και τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με τον Ιεράρχη “Η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται! Ναί, σιγά-σιγά οδηγείται πλέον στα μονοπάτια που οδηγούν στο άθεο Κράτος, ή έστω σε ένα θρησκευτικά αχρωμάτιστο Κράτος!”.

Υπέυθυνοι για αυτό είναι πλην του νύν πρωθυπουργού και ο “ερωτύλος” -όπως τον χαρακτηρίζει-Ανδρέας Παπανδρέου και ο “εβραϊκής καταγωγής”-βάσει των λεγομένων του- Κώστα Σημίτης.

“Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της!

Το πρώτο και μεγάλο βήμα πρός τήν κατεύθυνση αυτή συνετελέσθη από τον Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Είναι ο άνθρωπος, που αφαίρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα!

Το δεύτερο μεγάλο βήμα πρός την κατεύθυνση της αποβολής του χριστιανικού χαρακτήρα της Χώρας μας συνετελέσθη με την καταπάτηση των κανόνων της Χριστιανικής Ηθικής! Το βήμα αυτό έγινε από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου! Είχε μεταβή στο Λονδίνο για την προστασία της υγείας του. Εκεί όμως δεν τον συνώδευσε η σύζυγός του κα Μαργαρίτα, δηλ. η νόμιμη Γυναίκα του, αλλά η ερωμένη του Δήμητρα! Από την Μαργαρίτα μέχρι τότε δεν είχε πάρει διαζύγιο! Μετέβη, λοιπόν, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τήν Δήμητρα, τήν παλλακίδα και ερωτική του σύντροφο!” σημειώνει ο Μητροπολίτης.

Το τρίτο βήμα σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο συντελείται σήμερα “με την προκλητική προβολή της αθεΐας!”

“Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλη κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθ- υπουργού! Διερωτώμεθα, εάν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα αυτό, καθ΄ όσον τό Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφ. 5 διαλαμβάνει τά εξής: “Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού”. Ερωτάμε δημοσίως: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει Νόμος ο οποίος επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να δίδει πολιτικό Όρκο;” τονίζει ο Δεσπότης.

Ιδιαίτερα καυστικός όμως είναι και για όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις κυριακάτικες εκλογές:

“Σήμερα οι Έλληνες επώλησαν τήν πίστη τους “για ένα κομμάτι ψωμί”! Σε παλαιότερες εποχές οι Έλληνες, καλώς ή κακώς, εφώναζαν “ψωμί καί εληά καί Κώτσο Βασιληά!” Σήμερα παραδόξως φωνάζουν “ψωμί καί εληά καί Τσίπρα Βασιληά!”

Ενώ για τον Πάνο Καμμένο τον οποίον χαρακτηρίζει “συνεργό” σημειώνει: “Το έγκλημα της αποχριστιανοποιήσεως της Ορθοδόξου Ελλάδος συμπληρώνεται από την σύμπραξη και την συμμετοχή του Κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” με ένα δεδηλωμένα άθεο Πρωθυπουργό! Ο έως χθές αγωνιστής και ιδεολόγος πολιτικός Αρχηγός κ. Πάνος Καμμένος έκαψε πιά κάθε αγαθή διάθεση, που είχαμε για το πρόσωπό του στην καρδιά μας. Καθίσταται συνεργός στην απο-χριστιάνιση της χριστιανικής Ελλάδος.”

10 σχόλια

  1. Ειναι οπως τα λεει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.....
    Εγω ομως εχω μια ΑΠΟΡΊΑ ...
    Αφου ειναι ΑΘεος οπως λεει και το διατυμπανίζει !!!!!
    Γιατι παει Στον Αρχιεπίσκοπο και Ζηταει την Ευχη .....
    Ποια Ευχη ρε παιδια ζηταει ο Αθεος ;;;;
    Ο ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ ... Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ .... Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ
    Να μου το Θυμηθήτε αυτοι θα βαπτίζουν
    Το Ασπρο Μαυρο ,
    Το Βρωμικο Καθαρο
    Το Ανωμαλο Ελευθερια ....
    Εχουμε να δουμε Πραγματα και Θαυματα !!!!

    Αλλα το μεγαλύτερο λαθος το εκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος !!!!!
    Ναι γιατι επρεπε να τον Διώξει και να του πει με Σκληρο Υφος ::::
    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΥΧΗ ΖΗΤΑΣ.;;;
    ΤΙ ΗΡΘΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΧΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ολα αυτα ευθυνη τεραστια φερει η ΝΔ. επέτρεψε την κυριαρχια της αριστερας στην παιδια απο το 1974 στο ονομα της ηλιθιας αποχουντοποιησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανε κατι ΑΜΒΡΟΣΙΕ ...Θα μας καψουν οι αθεοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβασμιότατε κάποτε στο γραφείο σας μου είχατε χαρίσει ένα βιβλίο. Αυτό το βιβλίο την το "Οδοιπορικό Ραβδί". Ήταν η ζωή και ο αγώνας ενός Ρώσου Ιερέα, μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων. Εμείς σήμερα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πάντως αυτό που δεν θα πρέπει να δεχθούμε ποτέ είναι η κάρτα του πολίτη. Εκεί θα δώσουμε τη μεγάλη μας μάχη Όπως και να έχει για ένα πράγμα είμαστε τυχεροί, διότι θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ομολογία πίστεως. Κάποτε δεν το καταλάβαινα αυτό. Άρχισα να το καταλαβαίνω, όταν διάβασα το βιβλίο αυτό και στη συνέχεια και άλλα βιβλία. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε θα ήθελα να ζήσω στην εποχή των διωγμών για να έχω ομολογία πίστεως. Ας ευχαριστήσουμε το Θεό για την ευλογία που μας έδωσε να τον ομολογήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θέλω να κρίνω.. Ο Θεός θα τον κρίνει.. Αλλά ρε παιδιά δεν ειναι μεγάλη κοροιδία;;; Δηλώνει άθεος, ξεκινάει περιοδία σε αγιασμούς, στον Αγιο Όρος, στα Θεοφάνεια, να μαζέψει τους ψήφους και μόλις βγαίνει επανέρχεται στα πιστεύω του..!! Πήρε δηλαδη αυτο που ήθελε και τωρα πρωθυπουργός.. Κι όταν το λές αυτο σε κάποιον σου απαντάει πάντα.. "Γιατί πιστεύει κανένας απο όλους αυτούς";; Θα υπερασπιστεί δηλαδή εγωιστικά την ψήφο που έχει σκεφτεί χωρίς να δεχτεί οτι για άλλη μια φορά έφαγε ψέμα και δεν θα δει οτι φως φανάρι του βγάζει ο άλλος τη γλώσσα στα μούτρα.. Εχει καταντήσει πολύ κουραστικό αυτο πια.. Να εθελοτυφλούν στο προφανές και να προσπερνάνε τόσο μεγάλης σημασίας πράγματα για τον εγωισμό τους και αντί να δούν τι έχει σημασία στη χώρα μας βλέπουν πως θα γεμίσουν την τσέπη τους με τυφλές ελπίδες.. Κουράστικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήταν καλύτερο να είχε υποκριθεί πίστη και να δώσει όρκο που δεν πίστευε, βλασφημώντας έτσι τα θεία;

    Το ¨ψωμί και ελιά και Κώτσο Βασιλιά" δεν τιμούσε τους αμόρφωτους και απαίδευτους Έλληνες που το διατυμπάνιζαν τότε και αν ο ιεράρχης θεωρεί ότι είναι μια ιδανική στάση πολιτικής συνείδησης, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η μοναρχία έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς, ο άθεος αυτός Τσίπρας είναι ο μόνος που το πολιτικό του πρόγραμμα διατυμπανίζει τη φροντίδα προς το πλησίον - και όχι με βάση την εθνική καταγωγή. Αρνούμαστε οι ίδιοι το μήνυμα του Χριστιανισμού αν θεωρούμε ελληνοκετρικές πεποιθήσεις και πολιτικές ως δείγματα 'αγαθών διαθέσεων'. Aς θυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «Δεν υπάρχει πια Ιουδαίος και ειδωλολάτρης (Έλλην), δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα. όλοι σας είστε ένας, χάρη στον Ιησού Χριστό. Κι αφού ανήκετε στο Χριστό, είστε απόγονοι του Αβραάμ και κληρονόμοι της ζωής, όπως την υποσχέθηκε ο Θεός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.newsit.gr/politikh/apotheosi-mitropoliti-amvrosiou-gia-tsipra-0502

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.