Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ ΠΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΤΟΝΤΟΝ ΜΑΚΟΥΤ»

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου Δεν καταλάβαμε τι εννοούσε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ ΠΟ κύριος Γιάννης Πανούσης, όταν ανέφ...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Δεν καταλάβαμε τι εννοούσε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ ΠΟ κύριος Γιάννης Πανούσης, όταν ανέφερε ότι πολιτικός στόχος του υπουργείου του, είναι η συμφιλίωση του θεσμού της Αστυνομίας με το συνταγματικό και δημοκρατικό πλαίσιο και την Ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε, πότε η αστυνομία ήταν εχθρός του δημοκρατικού και συνταγματικού πλαισίου και της Ελληνικής κοινωνίας, όπως επίσης πώς ερμηνεύει ο κύριος αναπληρωτής  υπουργός τις έννοιες συνταγματικό και δημοκρατικό πλαίσιο και σε ποιους αναφέρεται όταν μιλάει για Ελληνική κοινωνία;
Μήπως αναφέρεται στην περίοδο του Εμφυλίου, όπου η Αστυνομία και η Χωροφυλακή, πολεμούσαν στις πόλεις και τα χωριά τους κομμουνιστές αντάρτες; Γιατί αν αναφέρεται σε αυτή την περίοδο, τον πληροφορούμε ότι αυτοί σέβονταν το δημοκρατικό και συνταγματικό πλαίσιο της Χώρας. Αντιθέτως εκείνοι  που δεν το σεβάστηκαν και στράφηκαν εναντίον της Πατρίδας τους παίρνοντας τα όπλα αμέσως μετά την αποχώρηση των κατακτητών, ήταν το προδοτικό ΚΚΕ που ανοικτά στράφηκε εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και του συντάγματος επιδιώκοντας την κατάλυσή τους.

Μήπως αναφέρεται στον ρόλο και στις ενέργειες που προβαίνει η Αστυνομία κατά την διάρκεια των διαφόρων συλλαλητηρίων, προσπαθώντας να απομονώσει και να συλλάβει, όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους, που ανεξέλεγκτα φθείρουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, σπάζοντας και καίγοντας (ενίοτε και ανθρώπους;).

Διότι αν αναφέρεται εκεί, μάλλον ο αγαπητός κύριος έχει περιπέσει σε θεωρητικό και δεοντολογικό ατόπημα. Διότι η προσπάθεια διατήρησης της ομαλότητας και της έννομης τάξης, περιορίζοντας τα ταραχοποιά στοιχεία, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εχθρότητα προς το σύνταγμα και τη δημοκρατία. Ας μην ξεχνά ότι ελευθερία δεν σημαίνει κάνω ότι μου καπνίσει, αλλά δεν κάνω στον άλλο, αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν εμένα.
Γι αυτό αναρωτιόμαστε ποιούς εννοεί όταν αναφέρεται στην Ελληνική κοινωνία. Μήπως Ελληνική κοινωνία γι αυτόν, είναι οι ακροαριστεροί που σε κάθε συλλαλητήριο, ισοπεδώνουν την μισή Αθήνα, που καταλαμβάνουν σπίτια, που ανεβαίνουν στις ταράτσες των πολυκατοικιών και πετάνε μάρμαρα στους αστυνομικούς, που επιτίθενται και λυντσάρουν κάθε περαστικό που δεν εγκρίνουν το μήκος της κώμης του, ή τις χρωματικές ενδυματολογικές επιλογές του;  Ή μήπως είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «κοινωνικοί επαναστάτες», που οπλισμένοι σκότωσαν, λήστεψαν και τρομοκράτησαν ξεκινώντας ένα αιματοβαμμένο οδοιπορικό δεκαετιών;
    
Μήπως εννοεί τους ακροαριστερούς πιστολάδες και βομβιστές και τους ληστές τραπεζών;

Γιατί αν εννοεί όλους αυτούς ως ελληνική κοινωνία, τότε ορθώς η αστυνομία δεν είναι συμφιλιωμένη μαζί της.
Πάντως είπε και κάτι σωστό. Ότι, δεν μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρήσιμος όταν μας προστατεύει και να είναι μπάτσος σε μια πορεία.

Όπως ακριβώς ο θλιβερός αριστερός σαλτιμπάγκος με την κοτσίδα, που την Κυριακή έξω από ένα εκλογικό κέντρο, ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με Χρυσαυγίτες και όταν προκαλώντας τους, έφαγε μια σπρωξιά, άρχισε να προτρέπει στους συντρόφους του να φωνάξουν τους «μπάτσους». Τόσο γελοίοι και ξεφτιλισμένοι είναι οι υπέρμαχοι της άκρας αριστεράς. Από την μια αρνούνται το κράτος και τους θεσμούς του και από την άλλη, άμα η κατάσταση ζορίσει, τους επικαλούνται για να τους προστατεύσουν.

Τέλος ο κύριος Πανούσης είπε, ότι ναι μεν η αστυνομία πρέπει να οπλοφορεί, αλλά δεν πρέπει να στρέφει το όπλο και να πυροβολεί.

Ναι! Βαρεθήκαμε σε αυτό τον τόπο να βλέπουμε αστυνομικούς να πυροβολούν.

Αυτό όμως που μετά λύπης μας διαπιστώνουμε,  είναι ότι ο κύριος αναπληρωτής υπουργός, αντί να θέσει ως στόχους του υπουργείου τον υπόκοσμο, την καλπάζουσα εγκληματικότητα, εντόπια και εισαγόμενη, τις συμμορίες και τους νονούς της νύκτας, που ακόμη και μέσα στις φυλακές είναι πανίσχυροι, αντί ν’ αναφερθεί στην πάταξη της ακροαριστερής τρομοκρατίας και των προσχεδιαζόμενων βομβιστικών ενεργειών τους, αντί ν’ αναφερθεί στη μάστιγα της νεολαίας που είναι τα ναρκωτικά,  έθεσε ως στόχο τον «εκδημοκρατισμό» της Αστυνομίας. Λες και αναφέρεται στους «Τόντον Μακούτ».

Μήπως εν τέλει η νέα κυβέρνηση ενοχλήθηκε, από τα υψηλά ποσοστά που έλαβε το Εθνικιστικό Κίνημα, στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν αστυνομικοί;

Ρωτάμε μήπως;

http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.