Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΟ: AYTA EINAI TA "ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ" ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ CHARLIE HEBDO ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ... ΑΠΟ ΤΟ 2011 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το “Charlie Hebdo” είχε προκαλέσει με τα σκίτσα του την οργή των φανατικών μουσουλμάνων. Οι προειδοποιήσει...



Δεν ήταν λίγες οι φορές που το “Charlie Hebdo” είχε προκαλέσει με τα σκίτσα του την οργή των φανατικών μουσουλμάνων. Οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές, αλλά οι σκιτσογράφοι δεν τις λάμβαναν υπ' όψιν τους μέχρι που σήμερα έγινε αυτή η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι.

Το Νοέμβριο του 2011 το σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει τον Μωάμεθ ως αρχισυντάκτη σε μια ειδική έκδοση με αποτέλεσμα να πυρποληθούν τα γραφεία του και η ιστοσελίδα να γίνει στόχος πειρατείας.

Από τότε, ο εκδότης κυκλοφορούσε με αστυνομική προστασία.




Σε άλλες καρικατούρες, ο Μωάμεθ εμφανιζόταν γυμνός, να κοροϊδεύει την ταινία που προσέβαλε τον προφήτη σαν να κάνει απονομή Όσκαρ.




Στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.

Στις 2 Ιανουαρίου 2013, το περιοδκό κυκλοφόρησε ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του Μωάμεθ, προκαλώντας διαδηλώσες σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

1 σχόλιο

  1. Κάποια πράγματα είναι θεμελιώδη καί τα προσέχει όποιος ασχολείται.
    Άρα, τα σημειώνω.
    (1)(α) Η αντίληψη των ισλαμιστών περί "ανεικονικότητος" του θεϊκού στοιχείου("Αλλάχ") καί του προφήτου, είναι ΑΠΟΛΥΤΗ. Καλώς ή κακώς αυτό πιστεύουν. Άρα ή τους απελαύνετε ή το δέχεσθε ως έχει.
    (β) Η αντίληψη των ισλαμιστών περί καταδίκης
    (i) της γυμνότητος
    (ii) της ομοφυλοφιλίας
    είναι ΑΠΟΛΥΤΗ.
    (2) Χάριν επιβολής των αντιλήψεών τους, οι μουσουλμάνοι ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΟΥΝ.
    (3) Τις ίδιες ακριβώς θέσεις με τον Ισλαμισμόν, έχουν εντός των θρησκευτικών κανόνων τους:
    (α) ο Ιουδαϊσμός
    (β) ο Χριστιανισμός
    Υπάρχουν πλείστα σχετικά γεγονότα, όπως η "εικονομαχία" τα έτη 726-843μ.α.χ.χ., η καταστροφή των αγαλμάτων επί αιώνες, η θέσπιση αντιομοφυλοφιλικών Ιουδαϊκών-χριστιανικών-ισλαμικών κανόνων κ.λ.π.
    Άρα, καλόν είναι να εξετάζονται σφαιρικώς τέτοια θέματα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.