Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΑ 7 ΔΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Η Νορβηγία αποτελεί την ακρότατη απόληξη της βόρειας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, γεγονός που της προσδίδει τεράστια γεωπολιτική σημασία. Για τον...


Η Νορβηγία αποτελεί την ακρότατη απόληξη της βόρειας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, γεγονός που της προσδίδει τεράστια γεωπολιτική σημασία. Για τον σκοπό αυτό είναι υποχρεωμένη να διατηρεί μικρές, μεν, αλλά ιδιαίτερα αξιόμαχες, δε, ένοπλες δυνάμεις.

Σε καιρό ειρήνης αριθμούν μόνο 23.000 άνδρες και γυναίκες. Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ο αριθμός αυτός μπορεί να τετραπλασιαστεί. Βάσει του νόμου υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας είναι όλοι οι πολίτες, άνδρες και γυναίκες (Υποχρεωτική θητεία γυναικών στην Νορβηγία).



Η Νορβηγία δαπανά περί τα 7 δισ. δολάρια ετησίως για την άμυνα, αναλογικά τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι Νορβηγοί έχουν οργανώσει άριστα το σύστημα εκπαίδευσης της εφεδρείας και έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν υπό τα όπλα πάνω από 80.000 άτομα, σε ελάχιστες ώρες.

Το ναυτικό διαθέτει περί τα 30 πλοία πρώτης γραμμής και η αεροπορία διαθέτει 72 μαχητικά F-16 (Νορβηγικό F 16 εναντίον Mig 31! ΒΙΝΤΕΟ), αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης P-3 Orion, μεταφορικά C-130J Super Hercules και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου D-20. Η Νορβηγία σκοπεύει να προμηθευτεί 52 μαχητικά F-35A.

Επίσης διατίθενται περί τα 45 ελικόπτερα κάθε τύπου, περιλαμβανομένων και αυτών που επιχειρούν από τις φρεγάτες του ναυτικού.

Όσον αφορά τον οπλισμό του στρατού, βασικό τυφέκιο μάχης είναι τα γερμανικά Heckler & Koch HK416 και G-36 των 5,56χλστ. Οι ειδικές δυνάμεις διαθέτουν τυφέκια Colt C7 και C8, ενώ διατίθενται και υποπολυβόλα HK MP5 και ΜΡ7. Διατίθενται ακόμα τυφέκια ΗΚ 417 των 7,62χλστ. και G3A3/A4 για την εθνοφρουρά.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές διαθέτουν τυφέκια NM149 – αντίγραφα του κλασικού γερμανικού Mauser – διαμετρήματος 7,62χλστ. και Barrett των 12,7χλστ. Στην κατηγορία των τεθωρακισμένων διατίθενται άρματα μάχης Leopard 2Α4ΝΟ και CV-90.

Στην κατηγορία των ομαδικών όπλων διατίθενται πολυβόλα MG-3, FN Mininmi και τα αειθαλή “50αρια” Browning. Στην κατηγορία των αντιαρματικών διατίθενται εκτοξευτές ERYX, TOW, Karl Gustaf και LAW M72 και FGM-148 Javelin.

Οι νορβηγικές δυνάμεις έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν σε δεκάδες ειρηνευτικές και Νατοϊκές αποστολές.


apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.