Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΞΥΠΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ DF-41

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλου βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς DF-41 σε μια μυστική περιοχή της χώρας . Ο π...



Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλου βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς DF-41 σε μια μυστική περιοχή της χώρας . Ο πύραυλος είναι προηγμένης τεχνολογίας και δύναται να φέρει πολλαπλές κεφαλές ,προκαλώντας «άσχημα συναισθήματα» στην Ουάσιγκτον , σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα au.ibtimes.com .

Ο νέος βαλλιστικός πύραυλος DF-41 της Κίνας χρησιμοποιεί την δυνατότητα εξοπλισμού του με πολλαπλές κεφαλές, ως βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος , ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα free Beacon. Το άρθρο αναφέρει ότι η τεχνολογία πολλαπλών κεφαλών, προήλθε από τις ΗΠΑ και πέρασε στα χέρια της Κίνας παράνομα, την δεκαετία του 1990, όταν η κυβέρνηση Κλίντον ήταν στην εξουσία.

Παρά την ετικέτα της πειρατείας, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι η δοκιμαστική πτήση του DF-41 είναι σίγουρα μια σημαντική εξέλιξη, για την δυνατότητα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Κίνας, η οποία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «διαταραχές» στην στρατηγική ισορροπία των δυνάμεων παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το πυρηνικό της οπλοστάσιο της Κίνας διαθέτει σήμερα 240 μεγάλες πυρηνικές κεφαλές. Ο αριθμός αυτός μπορεί να ανεβεί κατακόρυφα καθώς οι Κινέζοι έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων πυραύλων πολλαπλών κεφαλών. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 1.642 κεφαλές.

Ο Larry Wortzel, ένας πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος και ειδικός στο κινεζικό οπλοστάσιο , δήλωσε ότι η απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί από την κατακόρυφη ανάπτυξη των νέων κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων νέας γενιάς. Ο Rick Fisher, ένα ακόμη αναλυτής βλέποντας την άνοδο της Κίνας σε αυτόν τον τομέα είπε, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να το ξανασκεφτούν σχετικά με τις προσπάθειές, για την μείωση των πυρηνικών κεφαλών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδος China Times , υπάρχει ένα τρομακτικό σενάριο για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο κανένα από τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ, δεν θα είναι σε θέση να αποκρούσει τον νέο κινεζικό πύραυλο στερεών καυσίμων DF-41.

Σύμφωνα με άρθρο μας στο Pentapostagma.gr, η μεταφορά «ευαίσθητης» πυραυλικής τεχνολογίας στην Κίνα είχε επιστήσει την οργή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία Lockheed Martin Corp. ύψους 13.000.000 δολαρίων το 2000, για το γεγονός ότι η εταιρεία εξήγαγε δεδομένα σχετικά με πυραύλους πολλαπλών κεφαλών. Η τεχνολογία φέρεται να έφτασε στην Κίνα μέσω του Χονγκ Κονγκ με βάση την εταιρεία Asiasat.

pentapostagma.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-df-41.html#ixzz3MObi4anW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.