Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ.ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΚΑ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π H Ιορδανία που μετέχει στις αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσε ότι « την...


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

H Ιορδανία που μετέχει στις αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσε ότι « την Τετάρτη το πρωί κατά την στρατιωτική αποστολή που επιχείρησαν πολλά αεροσκάφη της ιορδανικής αεροπορίας εναντίον κρησφύγετων του Ισλαμικού Κράτους στην συριακή περιοχή της Raqqa, ένα από τα αεροπλάνα έπεσε.Ο πιλότος αιχμαλωτίστηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» διευκρίνισε ένα μέλος της γενικής διεύθυνσης της των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει το κρατικό πρακτορείο Petra.



Την Τετάρτη το βράδυ η μερκανική στρατιωτική διοίκηση εξήγησε ότι το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε από την Daech. «Τα αποδεικτικά στοιχεία αναφέρουν φανερά ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν κατέρριψε το αεροσκάφος αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει η τρομοκρατική οργάνωση»,αποκάλυψε το Centcom το οποίο επιβεβαιώνει όμως ότι ο πιλότος είναι αιχμάλωτος.

Στα τζιχαντιστικά sites η Daech δημοσιοποίησε φωτογραφίες που δείχνουν τους μαχητές της οργάνωσης να περιβάλλουν τον πιλότο.Ένα στιγμυότυπο τον παρουσιάζει μόνο με ένα λευκό πουκάμισο ενώ τον φέρουν 4 άνδρες που τον βγάζουν από μία λίμνη. Μια άλλη φωτογραφία τον δείχνει επί του εδάφους ενώ είναι περικυκλωμένος από μια ντουζίνα τρομοκράτες….


Η ισλαμιστική σουνιτική οργάνωση αναφέρει ότι χρησιμοποίησε πύραυλο εδάφους αέρος εξοπλισμένο με ανιχνευτή υπέρυθρης που επιτρέπει στον πύραυλο να προσκοληθεί σε μια πηγή θερμότητας και στην προκειμένη περίπτωση στον κινητήρα του αεροσκάφους. Η ΜΚΟ του Λονδίνου επιβεβαιώνει την εκδοχή αναφέροντας ότι πρόκειται για πύραυλο εδάφους αέρος ρωσικής τεχνολογίας που είχε περιέλθει στην κατοχή των ανταρτών.

το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος σύμφωνα με τοπικό φιλοαντιπολιτευτικό site της Ράκα εικάζει ως αιτία τεχνική βλάβη

Ο όμηρος πιλότος είναι ο αντισυνταγματάρχης Maaz al-Kassasbeh που πρόσφατα αποφοίτησε από την σχολή της πολεμικής αεροπορίας του βασιλιά -Hussein και τελευταία είχε παντρευτεί όπως αναφέρει το ιορδανικό site Saraya.Ο πατέρας ανέφερε ότι ο αρχηγός της ιορδανικής αεροπορίας απέσπασε από τον βασιλιά , Abdallah II τον λόγο του ότι είναι έτοιμος να σώσει τη ζωή του γιου του.
(le parisien 25/12/14)

To μαχητικό F-16 που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε πάνω από τη Ράκκα προπύργιο των ισλαμιστών στη Συρία είναι ένα αεροσκάφος που το διακρίνει η δυνατότητα πολλαπλότητας ρόλων , αθηκόντων και λειτουργιών, ετοιμότητας υψηλών προδιαγραφών και συμβατό σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.712Είναι εξοπλισμένο με 6 πυραύλους αέρος αέρος και βόμβες εδάφους αέρος .Είναι επανδρωμένο με σύστημα ηλεκτρονικής προστασίας ικανή να το προστατεύσει
και από θερμικά πυραυλικά συστήματα.


Για να καταρριφθεί απαραίτητη είναι η παρουσία ραντάρ και άλλων συστημάτων που θα διαταράξουνν το σχέδιο πτήσης όσο και έναν σοφιστικέ αντιαεροπορικό πύραυλο που δύναται να υπερβεί την ταχύτητα και τα αμυντικά συστήματα.

Διαθέτουν πυραύλους οι τζιχαντιστές που έχουν εξοικονομήσει από ιρακινό και συριακό στρατό αλλά οι δυνατότητες τους δεν είναι εξακριβωμένες. (sarayanews)

Γεγονός είναι ότι πολύς λόγος γίνεται τώρα για την ικανότητα του αντικυβερνητικού στρατοπέδου να καταρρίπτει αεροσκάφη. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κατά καιρούς οι τζιχαντιστές καταρρίπτουν και συριακά αεροσκάφη μαζί με τους τούρκους και τους ισραηλινούς και δεύτερον το Κογκρέσο το ίδιο επίσημα χρηματοδοτεί την συριακή αντιπολίτευση και την ένοπλη δράση της κατά του λεγόμενου « καθεστώτος ».Ποτέ αλλοτε μέχρι σήμερα σε αντίστοιιχη πτώση συριακού αεροσκάφους δεν αμφισβητήθηκε η δυνατότητα των τζιχαντιστών γι αυτό.

O πατέρας του πιλότου ήδη έχει απευθύνει έκκληση στην οργάνωση για να επιδείξει έλεος στο γιο του.Οι εικόνες όμως που βγαίνουν είναι στην αντίθετη κατεύθυνση.Ματωμένος,καθημαγμένος υπό την μπότα του ισλαμιστή,εμφανώς φέρει σημάδια κακοποίησης και βασανιστηρίων.Κομμάτια από το αεροσκάφος εκτίθενται ήδη σε κεντρικό σημείο της Ράκκα και μάλιστα εκεί που έχει κατά παρελθόν γίνει εκθετήριο αποκεφαλισμών ΄συριων στρατιωτών.
dimpenenews

1 σχόλιο

  1. Ένα αεροσκάφος, πλοιο,τραινο,νταλικα, γάιδαρος,κλπ δεν ''επανδρωνεται'' με καποιο συστημα αυτοπροστασίας η άλλο ηλ/κο μεσο,αλλα ενισχύεται η ''θωρακιζεται''. Ουτε υπαρχουν ''βομβες'' εδαφους αερος ....για τα υπολοιπα βαριέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.