Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΥΛΑΚΕΣ" ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ...

Σοκαριστικές φωτογραφίες από τις φυλακές των τζιχαντιστών όπου πιστεύεται πως είχαν κρατηθεί οι αποκεφαλισθέντες όμηροι του Ισλαμικού Χαλ...

Σοκαριστικές φωτογραφίες από τις φυλακές των τζιχαντιστών όπου πιστεύεται πως είχαν κρατηθεί οι αποκεφαλισθέντες όμηροι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η υπόγεια φυλακή εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη βιομηχανική πόλη Sheikh Najjar, στα προάστια του Χαλεπιού, η οποία αναγνωρίστηκε από έναν πρώην όμηρο της οργάνωσης ως το μέρος όπου κρατήθηκαν -σε άθλιες συνθήκες- δεκάδες όμηροι από τη Δύση, λίγους μήνες πριν αποκεφαλιστούν.

Ανάμεσά τους οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι James Foley και Steven Sotloff, οι Βρετανοί εθελοντές David Haines και Alan Henning, αλλά και ο Αμερικανός, επίσης εθελοντής, Peter Kassig.

Τις φρικιαστικές εικόνες μετάδωσε ένα συριακό τηλεοπτικό συνεργείο, αφού πρώτα οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ έτρεψαν σε φυγή από την πόλη τους τζιχαντιστές.

Βρώμικα στρώματα-χαρτόνια, κουβέρτες, σπασμένα μπουκάλια και περιττώματα συνθέτουν ένα αποκρουστικό σκηνικό, την ίδια ώρα που μπορεί να κανείς να αντιληφθεί πως στα αυτοσχέδια κελιά, οι κρατούμενοι μπορούσαν μετά δυσκολίας να καθίσουν στο πάτωμα…

«Ήταν ο μεγαλύτερος εκεί μέσα και αυτός που μιλούσε με τους τζιχαντιστές εκ μέρους μας. Θυμάμαι μια φορά όταν μας έφεραν καινούρια ρούχα που φώναξε “Δόξα τω Θεώ. Τα πρώτα μας ρούχα μετά από δύο χρόνια”», ανέφερε ο πρώην όμηρος για τον Foley, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.