Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ "ΝΑΙ" ΤΩΝ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΙΣΩΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Λιγότερες από 24 ώρες απέμειναν μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με μοναδικό υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα...


Λιγότερες από 24 ώρες απέμειναν μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με μοναδικό υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα ο οποίος για να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πρέπει να συγκεντρώσει την θετική ψήφο 200 βουλευτών.

Στο Μαξίμου υπολογίζουν ότι στην πρώτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα θα καταφέρει να συγκεντρώσει 164 με 165 ψήφους, με το βλέμμα πάντα στην τρίτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει εάν η χώρα θα πάει σε εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ούτε στην πρώτη, ούτε στην δεύτερη (23/12), ούτε στην τρίτη ψηφοφορία (29/12) όπου απαιτούνται 180 ψήφοι θα εκλεγεί ΠτΔ, οπότε είναι μαθηματικώς βέβαιη η πρόωρη προσφυγής τις κάλπες.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα

ΝΑΙ155
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ127
ΠΑΣΟΚ28


ΟΧΙ83
ΣΥΡΙΖΑ71
ΚΚΕ12
Κατά την Κουμουνδούρου παρά το κλίμα κινδυνολογίας και τρομοκρατίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τις πιέσεις που ασκεί στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο στους βουλευτές ιδίως τους ανεξάρτητους, είναι πολύ πιθανόν οι 121 βουλευτές της…«αντιπροεδρικής πλειοψηφίας» να συγκεντρωθούν από την πρώτη ψηφοφορία.

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ έχουν εκφράσει ομόφωνα, δημόσια και την άρνησή τους στο να ψηφίσουν ΠτΔ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται περίπου 10 ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ.

Ψάχνοντας 25 ΝΑΙ για να συμπληρωθεί ο "μαγικός αριθμός 180"

ΤΑ ΝΑΙ ΠΟΥ "ΨΑΧΝΕΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ25
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ24
ΑΝΕΛ12
ΔΗΜΑΡ10

Που προσανατολίζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Τα "ΝΑΙ"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 7
Π. ΜΕΛΑΣΝΑΙ
Γ. ΝΤΑΒΡΗΣΝΑΙ
ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣΝΑΙ
ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣΝΑΙ
ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣΝΑΙ
Κ. ΜΑΡΚΟΥΝΑΙ
 Γ. ΚΟΥΡΑΚΟΣ * ΝΑΙ
* Ο κ. Κουράκος μέχρι το απόγευμα της Τρίτης τόνιζε πως βρισκόταν στον... πίνακα των "ίσως", ωστόσο σε συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως εάν καταφέρει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να τον πείσει ότι δεν επιθυμεί να γίνουν πρόωρες εκλογές, τότε θα δώσει το πολυπόθητο "ναι".

Τα "ΟΧΙ"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 10
Ρ. ΜΑΚΡΗ ΟΧΙ
ΧΡ. ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ  ΟΧΙ
Θ. ΤΖΑΚΡΗ  ΟΧΙ
Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  ΟΧΙ
Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ  ΟΧΙ
Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΟΧΙ
Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ  ΟΧΙ
Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ  ΟΧΙ
Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ  ΟΧΙ
Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ  ΟΧΙ
Τα "ΙΣΩΣ"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ5
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣΙΣΩΣ
Κ. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣΙΣΩΣ
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΙΣΩΣ
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗΙΣΩΣ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΙΣΩΣ

**Οι δύο εναπομείναντες ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας, πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Συγκεντρωτικά έχουμε τα εξής:

- Tα κόμματα της  αντιπολίτευσης πλήν Χρυσής Αυγής συγκεντρώνουν 103 βουλευτές

- η ΧΑ έχει 18 βουλευτές εκ των οποίων 2 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και πιθανότατα να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα, ενώ οι 16 εκ των οποίων οι 7 είναι προφυλακισμένοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πιθανότατα να καταψηφίσουν

- από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές 9 αναμένεται με σχετική βεβαιότητα να καταψηφίσουν και συγκεκριμένα οι κ. Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Π. Μουτσινάς, Ρ. Μακρή, Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Ιατρίδη.

Από την ΔΗΜΑΡ πάντως και από τους ΑΝΕΛ υπάρχουν 6 βουλευτές, 3 και 3, που ίσως στην τρίτη ψηφοφορία υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα. Πρόκειται για τους Ν. Τσούκαλη, Ν. Φουντά και Θ. Ψύρρα από την ΔΗΜΑΡ και ο Π. Χαϊκάλη, Ελ. Κουντουρά και Μ. Κόλλια από τους ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι με βάση το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής και οι ΚΟ της αντιπολίτευσης μπορούν καταθέσουν σε οποιαδήποτε ψηφοφορία πρόταση για υποψήφιο ΠτΔ, ακόμη και η ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών ενώ κατά τα διάρκεια της ψηφοφορίας οι βουλευτές που καταψηφίζουν δεν λένε ΟΧΙ αλλά ΠΑΡΩΝ. newsit.gr

-----------------

Ueqcvk on Make A Gif, Animated Gifs

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.