Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΕΙΣΜΩΝ! ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΑΥΙΔ" ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ ...

Τριήμερο τρόμου στην Ιταλία από το μπαράζ σεισμών μεγέθους έως και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της ...



Τριήμερο τρόμου στην Ιταλία από το μπαράζ σεισμών μεγέθους έως και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, τις τρεις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί 250 σεισμικές δονήσεις, στην περιοχή του Κιάντι, ανάμεσα στην Φλωρεντία και τη Σιένα.




Οι ισχυρότερες δύο, μεγέθους 3,8 και 4,1 βαθμών αντίστοιχα, που σημειώθηκαν χθες το πρωί, συνοδεύτηκαν όμως από πολλές δονήσεις μεγέθους 3 και 3,5 βαθμών σήμερα τα ξημερώματα.




Από τις σεισμικές δονήσεις δεν έχουν υπάρξει θύματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν ανέφερε παρά μικρές υλικές ζημιές κοντά στο επίκεντρο, 30 χιλιόμετρα νότια της Φλωρεντίας.




Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής αυτής προτίμησαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να περάσουν την νύκτα σε τροχόσπιτα, αυτοκίνητα ή σκηνές.




Ωστόσο, η συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας δημιουργεί ανησυχίες για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Φλωρεντίας.




Ετσι, ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι το κράτος θα διαθέσει τα 200.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αντισεισμικού βάθρου για την προστασία του περίφημου "Δαυίδ" του Μιχαήλ Αγγελου.




Την άνοιξη, μελέτη αποκάλυψε ότι το αριστούργημα της Αναγέννησης απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας μικρορωγμών που έχει εμφανίσει στα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.