Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ MIRAZ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ Oχι μόνο επιχείρησαν να κάνουν ''κόσκινο'' το Αιγαίο με 22 παραβιάσεις σε μια κρίσιμη , πολι...

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Oχι μόνο επιχείρησαν να κάνουν ''κόσκινο'' το Αιγαίο με 22 παραβιάσεις σε μια κρίσιμη , πολιτικά, στιγμή της Ελλάδας, διαμαρτύρονται και από πάνω οι γείτονές μας γιατί αναχαιτίσαμε τα αεροσκάφη τους!


Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου , που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, 6 μαχητικά F- 16 των τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση στον, όπως ισχυρίζονται, ''διεθνή εναέριο'' χώρο του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης έγινε, λέει, ''παρενόχληση'' σε δύο από αυτά, από δύο ελληνικά μαχητικά Μiraz 2000, μεταξύ 12:21 και 12:51, με εγκλωβισμό ραντάρ επί 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Aναφέρεται επίσης ότι έγινε ''ίδια ανταπόκριση'' στην παρενόχληση που πραγματοποιήθηκε στα τουρκικά αεροσκάφη.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Παρενόχληση σε τουρκικά F-16 στο Αιγαίο».(Στην ίδια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται επίσης ότι κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, 8 μαχητικά F16 έκαναν περιπολία).

Βεβαίως όπως επαρκώς γνωρίζουν οι αναγνώστες του ONALERT.GR, αλλά και κάθε λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα και διεθνώς, δεν πρόκειται για ''παρενόχληση'' αλλά για εκτέλεση του στοιχειώδους αλλά και απαράβατου δικαιώματος της Ελλάδας να περιφρουρεί τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της με την αποστολή των αεροσκαφών αεράμυνας να ελέγξουν - με αναχαίτιση και αναγνώριση- ένα ίχνος που έχει κάνει παράβαση ή παραβίαση.

Το χθεσινό μπαράζ

Να θυμίσουμε ότι χθες η τουρκική αεροπορία προχώρησε σε μπαράζ παραβιάσεων σ΄ όλο το Αιγαίο: Τόσο ο σχηματισμός των έξι μαχητικών αεροσκαφών F -16 όσο και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN 235 έκαναν συνολικά 22 παραβιάσεις του εθνικού Εναέριου Χώρου . Τα δυο από τα 6 μαχητικά της Τουρκιας ήταν οπλισμένα .Μάλιστα , όπως τόνιζε χθες το ONALERT.GR έγιναν σκληρές αερομαχίες με αεροσκάφη της Ελληνικής ΠΑ και σε μία τουλάχιστον περίπτωση η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή, μετά από πολύ καιρό. Το σημείο αυτό, της εμπλοκής, το αναφέρει, εμμέσως, και η τουρκική ανακοίνωση.

Πολυεπίπεδη ένταση

Όπως τόνιζε από χθες το Onlert.gr οι επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων στις αναλύσεις τους δεν αποκλείουν η “πολιτική ένταση” των Αθηνών λόγω των Προεδρικών εκλογών να συνοδεύεται με “υψηλές θερμοκρασίες” στα ελληνοτουρκικά και σε στρατιωτικό επίπεδο. Σε κύκλους της Αθήνας υπάρχουν ανησυχίες για το πως σκοπεύει η Άγκυρα να εκμεταλλευθεί την πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε καμία περίπτωση το ένα δεν επηρεάζει ή δεν πρέπει να επηρεάσει το άλλο. Και επ΄ ουδενί δεν μπορεί η πολυεπίπεδη ένταση της τουρκικής προκλητικότητας να γίνει αντικείμενο για πολιτική εκμετάλλευσης στο εσωτερικό της χώρας.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.