Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΙΑ; ΤΗΝ 17ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ...;;;

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η απόπειρα δολοφονίας της 17χρονης Ασπασίας από τον 47χρονο πατέρα της στο κέντρο της πόλης του Άργους, τον Αύγο...

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η απόπειρα δολοφονίας της 17χρονης Ασπασίας από τον 47χρονο πατέρα της στο κέντρο της πόλης του Άργους, τον Αύγουστο του 2013.

Ο πατέρας θέλησε με αυτό τον φρικτό τρόπο να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα της νεαρής Ασπασίας, Σπυριδούλα. Μετά την αποτρόπαια πράξη του, αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που το έκανε. Ο 47χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου στις 22 Αυγούστου 2013.

Η μικρή έδωσε την δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Τραγική φιγούρα σε αυτή την υπόθεση είναι η μητέρα της 17χρονης.



Σήμερα η Ασπασία βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα, έχοντας στο πλευρό της τον φύλακα άγγελό της, την μητέρα της, η οποία έσπασε την σιωπή της.

«Ξύπνησε το πρωί, έφαγε το πρωινό της και πήγε στην εκκλησία να εξομολογηθεί γιατί πλησίαζε 15αύγουστος. Έκανε βόλτα στα μαγαζιά με μια φίλη της και μετά γύρισε σπίτι και με περίμενε. Είπαμε δυο κουβέντες και έφυγε. Η τελευταία κουβέντα που άκουσα από το στόμα της ήταν ‘’Σ’ αγαπώ. Μη με μουρλάνεις στα μηνύματα’’».

Για την σχέση της κόρης της με τον πατέρα της

«Η βία ξέρετε δεν είναι πάντα σωματική. Είναι και η ψυχολογική βία, η οποία σε τέτοιες ηλικίες είναι εξίσου σημαντική. Εγώ της έλεγα, μην δίνεις και τόση σημασία σε ότι σου λέει ο μπαμπάς, μην στεναχωριέσαι».
«Τον έχω συγχωρήσει»
«Ναι τον έχω συγχωρήσει γιατί ήταν άρρωστος. Του κρατάω θυμό, μεγάλο θυμό. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα τον κρίνω. Θα κριθεί από αλλού, αλλά ναι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, αλλά και αυτοί θα κριθούν αλλά όχι από εμένα. Εγώ εύχομαι να είναι όλος ο κόσμος καλά».

Η επόμενη μέρα: «Οι σφαίρες είναι ακόμα μέσα στο κεφάλι της»

«Το μόνο που ζητάω είναι μια προσευχή για την Ασπασία! Οι προσευχές του κόσμου φέρανε την Ασπασία εκεί που έχει έρθει μέχρι τώρα. Η Ασπασία άπαξ και ξύπνησε, άρχισε να εξελίσσεται, αλλά μετά ξαναγύρναγε πάλι πίσω λόγω λοιμώξεων. Δηλαδή πάλι, έπρεπε να πέσει σε καταστολή. Όμως ειδικά όταν μου χαμογέλασε… εντάξει πήρα ανάσα! Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί γιατροί τουλάχιστον ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Όμως υπήρξαν και κάποιοι άλλοι γιατροί ανεύθυνοι. Και εξαιτίας ενός από τα παιδιά που τα βάζουν να εφημερεύουν και παραλίγο να την ξαναχάσω την Ασπασία μου! Τώρα έφυγε από τον αγώνα της επιβίωσης και βρίσκεται στον αγώνα της αποκατάστασης, ο οποίος είναι μακρύς. Πολύ μακρύς. Στην αρχή της έκαναν δυο χειρουργεία για να της αφαιρέσουν τις σφαίρες από το κεφάλι της. Όμως δεν γινόταν και οι σφαίρες είναι ακόμα μέσα! 17 μήνες δεν έχω ξαναγυρίσει στο Άργος. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το διάστημα πέθανε ο πατέρας μου και δεν πήγα στην κηδεία του. Ο κόσμος με έχει βοηθήσει αρκετά οικονομικά, πούλησα και κάτι εγώ και ο άνθρωπος που είμαστε μαζί, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα, συνεχίζει να με στηρίζει. Το νοσοκομείο είναι ιδιωτικό και όπως καταλαβαίνετε χρειάζονται χρήματα».

«Η Ασπασία έχει κάνει άλματα»

«Η Ασπασία έχει κάνει άλματα, επικοινωνεί με τα μάτια τις περισσότερες φορές, αναπνέει μόνη της, πολύ σημαντικό, τρώει από το στόμα και την εκπαιδεύουν, όμως δεν περπατάει. Κάνει προσπάθεια να κινηθεί και εκεί δείχνει ότι υπάρχει αντίληψη και συνεχίζει τον αγώνα. Είναι η Ασπασία που όλοι θυμούνται, μόνο που έχει πιο κοντά μαλλιά. Η παραμονή της εδώ είναι αναγκαία!»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.