Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΣΕΞ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ...!!!

Πώς περιγράφουν τις φρικιαστικές στιγμές στα χέρια των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους μία 19χρονη κι η μικρότερη αδελφή της από την κο...


Πώς περιγράφουν τις φρικιαστικές στιγμές στα χέρια των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους μία 19χρονη κι η μικρότερη αδελφή της από την κοινότητα Γιαζίντι κατάφεραν να ξεφύγουν από τους δυνάστες τους

Τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, έπειτα από τέσσερις μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μία 19χρονη και η μικρότερη αδελφή της από την κοινότητα Γιαζίντι στο Ιράκ, κατάφεραν να ξεφύγουν από τους δυνάστες τους

Αφού μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία και άφησαν πίσω τους τον καθημερινό εφιάλτη, μίλησαν στην Διεθνή Αμνηστία για τα όσα φρικιαστικά έζησαν με τους εξτρεμιστές του ΙΚ.
Το κορίτσι Β, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα σε λίγες ώρες, απήχθη από μαχητές του ΙΚ τον περασμένο Αύγουστο, μετά την εισβολή της κουρδικής πόλης Σιντζάρ, μαζί με την 14χρονη αδελφή της, ενώ η 11χρονη αδελφή τους χάρη στην άμεση παρέμβαση της μητέρας τους κατάφερε να ξεφύγει.



Μιλώντας στους Times του Λονδίνου το κορίτσι δήλωσε: «Η μητέρα μου άρχισε να φωνάζει και να εκλιπαρεί τους τζιχαντιστές του ΙΚ, οι οποίοι έλεγαν στην αδελφή μου ότι θα ενταχθεί στην ομάδα νεότερων γυναικών ειδικά επιλεγμένων. Μας τράβηξαν από την αγκαλιά της. Είδα άλλες γυναίκες από το κτίριο να τις τραβούν από τα μαλλιά και να τις βάζουν σε φορτηγά που περίμεναν έξω».

Όπως εξήγησε, μόλις οι άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης έφτασε στο σημείο ξεκίνησε χωρίζοντας τους Γιαζίντι σε ομάδες, μία με τους άνδρες, μία με τις γυναίκες και μία με τα παιδιά, ενώ σε επιμέρους ομάδες χώρισαν τις γυναίκες, σε παντρεμένες και ανύπαντρες.
«Οι άνδρες του ΙΚ κατέγραψαν τα ονόματα και την ηλικία μας. Ήταν οργανωμένοι και μας πήραν μακριά σαν να ήμασταν κοπάδι», πρόσθεσε η 19χρονη, η οποία αποκάλυψε πως ανάμεσα στην ομάδα των τζιχαντιστών αναγνώρισε αρκετούς.

«Ένας ντόπιος μηχανικός ήταν ανάμεσά τους. Οι Σουνίτες της περιοχής μας έγιναν μέλη του ΙΚ αμέσως μόλις τους μυρίστηκαν να πλησιάζουν. Κανείς δε τους ζήτησε να ενταχθούν στην ομάδα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η ίδια και η αδελφή της κατέληξαν σε ένα σπίτι στην περιοχή Μπαάζ του Ιράκ, ιδιοκτησίας ενός σεΐχη του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σπίτι εκείνο βιάστηκε κατ’εξακολούθηση από τρεις άνδρες και έπειτα πουλήθηκε μαζί με την 14χρονη σε έναν διοικητή της οργάνωσης που έφερε το όνομα Αμπού Γκουφράμ και μεταφέρθηκαν στο σπίτι του στο χωριό Ραμπούσι.



Εξήγησε, πως κατά τη διάρκεια της παραμονής της έκανε δουλειές στο σπίτι και παράλληλα κακοποιείτο σεξουαλικά, ενώ παραλίγο να χάσει τη ζωή της από πνιγμό.
Όπως ήταν αναμενόμενο, αναγκάστηκαν να απαρνηθούν τη θρησκεία τους και να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.

Όμως, τέλη του περασμένου Νοεμβρίου αργά τη νύχτα η μικρή με όσο θάρρος και δύναμη της είχε απομείνει, πήρε την αδελφή της και έτρεξε όσο πιο μακριά μπορούσε, αφού προσπέρασαν έναν φρουρό που κοιμόταν, σκαρφάλωσαν έναν τοίχο και έτρεξαν όσο γρηγορότερα μπορούσαν κατέληξαν στο καταφύγιο των κουρδικών δυνάμεων και από εκεί μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας που φέρει τον τίτλο «Απόδραση από την Κόλαση: Βασανισμοί, σκλάβες του σεξ στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ», πάνω από 1.000 είναι οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα των τζιχαντιστών, οι περισσότερες των οποίων πωλούνται έναντι 25 δολαρίων!

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η Βαλερί Άμος, επικεφαλής των υπηρεσιών ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, οι γυναίκες πωλούνται στα παζάρια της Ράκα της Συρίας σαν σκλάβες του σεξ, εκ των οποίων κάποιες κακοποιούνται από έναν άνδρα και άλλες από ομάδες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και κρατούνται σε πανδοχεία. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.