Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ... Η ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ FRONT NATIONAL ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με 100% των ψήφων, έπειτα από ψηφοφορία δι΄ αλληλογραφίας τα αποτελέσματα...


Η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με 100% των ψήφων, έπειτα από ψηφοφορία δι΄ αλληλογραφίας τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.

Η 46χρονη Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν υποψήφια χωρίς αντίπαλο, αρχίζει έτσι μια δεύτερη θητεία επικεφαλής του κόμματος που ιδρύθηκε το 1972 από τον πατέρα της, τον 86χρονο Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Το Εθνικό Μέτωπο, στο οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν 30% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του 2017, υποστηρίζει πως έχει 83.000 μέλη και λίγο περισσότερα από 22.000 συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Υπήρξαν πάντως 17 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ενώ ο Ζαν-Μαρί Λεπέν παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και αποτελεί αναφορά για τα παλιότερα μέλη, κατά το συνέδριο αναδείχθηκε μια τρίτη γενιά Λεπέν, στο πρόσωπο της 24χρονης Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονής του πατριάρχη και ανιψιάς της προέδρου. Η νεαρή γυναίκα, η οποία κατέχει τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, έκανε την είσοδό της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε από το 2011 μια επιχείρηση εξωραϊσμού του Εθνικού Μετώπου, διατηρώντας ωστόσο τα θεμελιώδη: ευρωσκεπτικισμό, υπεράσπιση της “γαλλικής ταυτότητας”, μάχη κατά της μετανάστευσης, καταγγελία της “ανασφάλειας”.

Η Μαρίν Λεπέν πρόκειται να κλείσει σήμερα το απόγευμα με μια μια ομιλία της το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, το οποίο διεξάγεται από χθες στη Λιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.