Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΚΕΛΕΨΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ Ο "ΩΚΕΑΝΟΣ"... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!

Εξαιρετικά θετικά ήταν τα αποτελέσματα την πρώτη φάση δοκιμών εν πλω (SAT) που εκτέλεσε το Πολεμικό Ναυτικό με το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ» ...


Εξαιρετικά θετικά ήταν τα αποτελέσματα την πρώτη φάση δοκιμών εν πλω (SAT) που εκτέλεσε το Πολεμικό Ναυτικό με το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υποβρύχιο ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλες τις δοκιμές που ο σχεδιασμός του Πολεμικού Ναυτικού προέβλεπε να ολοκληρωθούνκαι μάλιστα λόγω απουσίας σημαντικών προβλημάτων θα ακολουθήσουν άμεσα και οι υπόλοιπες δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί με επιταχυμένο ρυθμό.
Κατά την πρώτη φάση, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε εξονυχιστικά και η συμπεριφορά του υποβρυχίου σε πλεύση σε κατάδυση και τα αποτελέσματα διέψευσαν πανηγυρικά τις «Κασσάνδρες» που κατά καιρούς αναφερόταν σε προβλήματα ευστάθειας.
Σε κάθε περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα δοκιμών εν πλω (SAT) ώστε με την ολοκλήρωση τους το «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118 να είναι επιχειρησιακά έτοιμο, εξέλιξη αυταπόδεικτης σημασίας στις κρίσιμες εποχές που διανύουμε…
Υπενθυμίζεται, ότι το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118 είναι τύπου 209/1200 που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής «Neptune II», που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και την εγκατάσταση συστήματος αναερόβιας πρόωσης (AIP) και πλέον έχει τυποποιηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό ως τύπος «ΩΚΕΑΝΟΣ».

1 σχόλιο

  1. Ελάτε Παλικάρια. Καλά ταξίδια και να θυμάστε το εμβατήριο μας που λέει. "Να του φυτέ-φυτέψω μια τορπίλλα,
    τ' ορκίστηκα ξανά στην Παναγιά
    και τα καράβια του (του κωλότουρκου) όλα να βουλιάξω,
    στου Πόντου (Αιγαίου) τα βαθιά νερά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.