Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ... ΚΟΜΑΝΤΟ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!!! ΗΡΕΜΗΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΗΓΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Τις μαρτυρίες νεαρών Κούρδων του Ιράκ που δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές μεταφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργ...

Τις μαρτυρίες νεαρών Κούρδων του Ιράκ που δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές μεταφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ιρακινό Κουρδιστάν.Οι νεαροί έδειξαν στον πρώην υπουργό τις φωτογραφίες δύο νεκρών, ο ένας ήταν αδελφός του ενός και ο άλλος «κολλητός» του φίλος, και του δήλωσαν «με περηφάνια, ότι και αυτοί θα πάνε να πολεμήσουν διότι δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο μεσαίωνα».  





Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, έδειξε στον Γιώργο Βουλγαράκη μια πληγή στο στομάχι «που είχε κυριολεκτικά γαζωθεί από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών την εποχή του Σαντάμ».

Διαβάστε την ανάρτηση του κυρίου Βουλγαράκη στο Facebook:

Αυτές τις ημέρες, είμαι στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Παρά το γεγονός ότι λίγα χιλιόμετρα από εδώ- περίπου 150, διεξάγεται ανοιχτός πόλεμος, στο Ερμπίλ ( πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιράκ) η ζωή κυλάει κανονικά.

Λίγα χιλιόμετρα έξω απ το Κιρκούκ – μια ώρα δρόμος από δω δηλαδή , οι Κούρδοι υπεραμύνονται τις πόλεις τους, από τους Τζιχαντιστές.Είναι μια ,μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα.

Χθες , καθώς καθόμουν σε μία καφετέρια , μια παρέα νεαρών ακριβώς δίπλα μου, τράβηξε την προσοχή μου . Μιλούσαν δυνατά , είχαν ένα ύφος κάπως περιπαιχτηκό, γελούσαν με μια έντονη έκφραση θαυμασμού στο πρόσωπο τους , και έδειχναν ο ένας στον άλλο ένα τηλέφωνο.

Ίσως η απορία στο βλέμμα μου – που στην πραγματικότητα αποτύπωνε ενόχληση αφού χαλούσαν την ησυχία μου, έκανε κάποιον από αυτούς, να δείξει και σε μένα το τηλέφωνο.
Είδα τις φωτογραφίες που βλέπετε πιο κάτω…

Με τα λίγα Αγγλογαλλικά που μιλούσαν –διότι εγώ δεν μιλάω δυστυχώς τη γλώσσα τους, μου εξήγησαν ότι στη μία φωτογραφία ήταν ο αδελφός του ενός και στην άλλη ο «κολλητός» του άλλου.

Μου είπαν με περηφάνια, ότι και αυτοί θα πάνε να πολεμήσουν διότι δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο μεσαίωνα.

Κάποιος απ αυτούς – δε νομίζω ότι ήταν πάνω από 30 χρονών, σήκωσε το πουκάμισο του και μου έδειξε το στομάχι του, που είχε κυριολεκτικά γαζωθεί από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών την εποχή του Σαντάμ.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε το δράμα των Κούρδων της Συρίας , που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν απ τους Τζιχαντιστές … 800.000 Κούρδοι της Συρίας, πρόσφυγες, είναι μόνο εδώ» μου είπαν. «Το Κουρδιστάν θα μείνει ελεύθερο και πρέπει να γίνει και ανεξάρτητο κράτος ,όσοι κι αν χρειαστεί να σκοτωθούμε.Εσείς οι Έλληνες, είστε φίλοι μας , να το πείτε σε όλους αυτό».

Προσφέρθηκαν μόνοι τους να μου δώσουν τις φωτογραφίες λέγοντας «Δείξε τις σε όλους, εμείς δε θα αφήσουμε να μας κρεμάσουν οι Τζιχαντιστές απ τα δέντρα όπως έκαναν στη Μοσούλη και όπου αλλού μπήκαν …»

Έφυγα από εκεί με ανάμικτα συναισθήματα. Βαθειά προβληματισμένος. Οι Κούρδοι είναι πραγματικά σπουδαίος λαός. Περήφανοι, γενναίοι, ανεξάρτητοι , φιλελεύθεροι . Οι φωτογραφίες που μου έδειξαν στα κινητά τους, ήταν πραγματικά συγκλονιστικές …

Αναλογίστηκα τους πρόσφυγες που έχουμε στην Ελλάδα. Το δράμα και τον πόνο που τους κουβαλάνε μέσα τους. Αναλογίστηκα και την εικόνα που έχουμε εμείς- στη χώρα μας γι αυτούς…

Σκεφτόμουνα ως που μπορεί να οδηγήσει ο φανατισμός τον άνθρωπο και πως γίνεται μια «ιδέα», μια «πίστη» να σε κάνει να αφαιρείς ζωές χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις.

Δε βγάζω άκρη πραγματικά….

Το μόνο βέβαιο είναι ,ότι εμείς στην Ευρώπη , εκτός από τις αναλύσεις περί γεωπολιτικής και άλλων συμφερόντων δεν έχουμε ιδέα για το δράμα που βιώνουν οι άνθρωποι σ αυτή τη γωνιά του κόσμου…


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.