Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!!! ΒΓΗΚΕ Ο ΡΑΜΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ... ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ... ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!!

Η νέα ανάφλεξη στα Βαλκάνια, με την αφορμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, έφερε ξανά στην επιφάνεια τον μεγαλοϊδεαλτισμό των Αλβανών για τη δη...

Η νέα ανάφλεξη στα Βαλκάνια, με την αφορμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, έφερε ξανά στην επιφάνεια τον μεγαλοϊδεαλτισμό των Αλβανών για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, αλλά και το άσβεστο μίσος που υπάρχει με τους Σέρβους.

Τη στιγμή που οι Αλβανοί αξιωματούχοι, εδώ και καιρό, προκαλούν με δηλώσεις που ενισχύουν τις επεκτατικές βλέψεις της χώρας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με συνέντευξή του στην Καθημερινή, προσπαθεί να μαζέψει το πράγμα και δηλώνει με διπλωματικό τρόπο: «αυτοί που ανησυχούν για μια «Μεγάλη Αλβανία» στις γειτονικές μας χώρες είναι συνήθως αυτοί που ζουν στο παρελθόν και με το παρελθόν. Η Μεγάλη Αλβανία είναι ο εφιάλτης τους, αλλά δεν είναι το δικό μας σχέδιο. Και θα έλεγα σε αυτούς: Χαλαρώστε! Οι Αλβανοί δεν υπήρξαν ποτέ οι επιτιθέμενοι κατά τη διάρκεια της Ιστορίας, αλλά βρίσκονταν πάντα στο άκρο υποδοχής αυτής της επιθετικότητας. Η επιθετικότητα εναντίον άλλων χωρών, άλλων εθνών, άλλων ανθρώπων, δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα είναι ποτέ κάτι για εμάς».

Ο Έντι Ράμα δηλώνει υπερήφανος για το γεγονός ότι οι Αλβανοί ενήργησαν ειρηνικά στα έκτροπα που συνέβησαν στο γήπεδο του Βελιγραδίου και κατηγορεί τους Σέρβους για «επίδειξη ρατσισμού και βίας», ενώ παράλληλα σημειώνει: «αυτό που έγινε κατέστησε ακόμη σαφέστερο πόσο σημαντικό είναι να ξεπεραστεί το οδυνηρό παρελθόν στην περιοχή μας και πόσο εύθραυστο είναι το μεγάλο επίτευγμα της ειρήνης στα Βαλκάνια».

Η συνέντευξη περιείχε και ένα μήνυμα-πρόσκληση του κ. Ράμα προς τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν θεωρώ πως υπάρχει στασιμότητα και θα ήθελα να καλωσορίσω τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, σύντομα, στα Τίρανα. Εχω μεγάλο σεβασμό απέναντί του και με αυτό που επιδεικνύει σ' αυτό το δύσκολο εγχείρημα να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική αταξία. Εμπιστεύομαι τις πολύ θετικές προθέσεις του απέναντι στην Αλβανία και στους Αλβανούς, και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα μαζί και να ενισχύσουμε όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας αλλά και τις περιφερειακές σχέσεις».

Τέλος για όσους φοβούνται ακόμα ότι η Αλβανία επιθυμεί να επεκτείνει τα σύνορά της και να συγκροτήσει αυτό που για χρόνια ονομαζόταν «Μεγάλη Αλβανία», ο κ. Ράμα απαντάει: «έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε προς τα εμπρός και να συνεργαστούμε για ένα λαμπρό μέλλον για τις επόμενες γενιές και των δύο εθνών μας. Το μέλλον μας είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό που επιζητούν οι Αλβανοί, αυτό που όλοι μας επιζητούμε και ονειρευόμαστε είναι μια Μεγάλη Ευρώπη και όχι μια Μεγάλη Αλβανία ή μια Μεγάλη Σερβία ή μια Μεγάλη Ελλάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει σπουδαιότερο μέλλον για εμάς από το να καταστούν τα Βαλκάνια τμήμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.