Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ...;;; ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...

Με επιτυχία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έλαβαν την πιστοποίηση για τη γραμμή παρα...


Με επιτυχία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έλαβαν την πιστοποίηση για τη γραμμή παραγωγής των πυρομαχικών 40L60 διαμετρήματος 40 χλστ. για τα ιπτάμενα πυροβολεία (gunships) της Αεροπορίας των ΗΠΑ (συνημμένη φωτογραφία) που εκτελείται σε συνεργασία με τον αμερικανικό όμιλο ATK (Alliant Techsystems).
Η πιστοποίηση δόθηκε μετά από εξαντλητική επιθεώρηση της γραμμής παραγωγής που δημιούργησαν τα ΕΑΣ από μικτή επιτροπή αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών οι οποίες γραπτώς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και τη βεβαιότητα τους για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος («satisfied and confident», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επίσημη αλληλογραφία).
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εξεδόθη κατά την υπογραφή του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των ΕΑΣ και της αμερικανικής εταιρείας ATK (δες την ανάρτηση με τίτλο «ΕΑΣ-ATK: Φύγαμε από τα λόγια και περάσαμε στα έργα» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=108415), έχει ήδη ανατεθεί στην ελληνική εταιρία η πρώτη παραγγελία για την παράδοση 74.000 πυρομαχικών μάχης, αξίας 13 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος συνολικής ποσότητας 900.000 πυρομαχικώνπερίπου.
Όπως είναι αυτονόητο, η πιστοποίηση της γραμμής παραγωγής των πυρομαχικών 40L60 διαμετρήματος 40 χλστ., αποτελεί πολύ σημαντικό ορόσημο για τα ΕΑΣ, που πλέον επίσημα καταγράφονται ως επίσημος προμηθευτής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

1 σχόλιο

  1. την δουλειά μας την δώσαν τα αμερικανά,σε αντάλαγμα της δωρεάς που κάναμε σε αυτούς από κάνες Bofors....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.