Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ! ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ 10 ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΣΙΣ ΕΝ ΠΛΩ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!

Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντάς τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με ένα αλιευτικό πλοίο σ...



Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντάς τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με ένα αλιευτικό πλοίο στα ανοιχτά της θάλασσας της Μεσογείου προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτά να κατασχεθούν, όπως ανακοινώθηκε από τις τελωνειακές Αρχές της Ισπανίας.

Σε συνεργασία με την αστυνομία της Πορτογαλίας και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης της Ισπανίας, οι τελωνειακοί προχώρησαν στη «σύλληψη ενός αλιευτικού πλοίου υπό σημαία Πορτογαλίας που μετέφερε μια ποσότητα χασίς που αναμένεται να διευκρινιστεί και η οποία θα μπορούσε να ανέρχεται μεταξύ των 10 και των 15 τόνων» επισήμαναν σε ένα δελτίο Τύπου.

Η επιχείρηση διεξήχθη χθες, στη Μεσόγειο, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Αλμερία, μιας πόλης στις νοτιοανατολικές ακτές της Ισπανίας.

«Τη στιγμή της προσέγγισης τα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού προκάλεσαν έκρηξη βάζοντας φωτιά σε ένα μπιτόνι βενζίνης προκειμένου να κάψουν το πλοίο και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά που μετέφεραν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πράκτορες ωστόσο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο πλοίο, το Eiskos, μήκους 24 μέτρων.

Τα 10 μέλη του πληρώματος –5 υπήκοοι Πορτογαλίας, 2 υπήκοοι Σενεγάλης, 1 υπήκοος Ισπανίας, 1 υπήκοος Γουινέας και 1 υπήκοος Γκάνας– συνελήφθησαν. Οι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν στην φωτιά.

Η φωτιά που ξέσπασε περιπλέκει το έργο των τελωνειακών καθώς προσπαθούν ακόμα να καθορίσουν την ακριβή ποσότητα των ναρκωτικών που μεταφέρονταν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης, το σκάφος επρόκειτο να ακολουθήσει τη «διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου» που χρησιμοποιούν «οργανώσεις που εδρεύουν στις χώρες της βόρειας Αφρικής» προκειμένου να μεταφέρει το χασίς προς κάποια από «τις χώρες που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο».

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.