Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

JIMMY THE GREEK: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑΚΙΑ" ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ...

Άγνωστες πτυχές της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του Μπιλ Μπράντλι ως επικεφαλής της Washington Post, παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα,...

Άγνωστες πτυχές της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του Μπιλ Μπράντλι ως επικεφαλής της Washington Post, παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό του.
Πέραν της γνωστής ιστορίας με την αποκάλυψη του Γουότεργκεϊτ που έκανε πάταγο, υπάρχει και άλλες μικρές ιστορίες που δείχνουν τον τρόπο που διοικούσε ο Μπράντλι και πώς μετέτρεψε τον αμερικανικό δημοσιογραφικό κολοσσό σε μια καλά λειτουργική μηχανή παραγωγής ειδήσεων.
Ανάμεσα σε αυτές τις αθέατες στιγμές του, στέκει και η γνωριμία του με τον Χιώτη Jimmy the Greek, τον μπουκμέικερ και αθλητικό αναλυτή Δημήτριο Συνοδινό, μια αμφιλεγόμενη περσόνα, που τον έφερε στην εφημερίδα και του πρόσφερε μια στήλη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε το 1970. Το κλίμα στην εφημερίδα ήταν ότι αυτό το κόλπο με τις προβλέψεις αγώνων δεν είναι χρήσιμο, αλλά το γεγονός ότι ο Jimmy the Greek ήταν ήδη γνωστός, έκανε τους πάντες να αποδεχθούν την προσφορά που τους είχε κάνει για να πάρει μια στήλη στην εφημερίδα.
Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά χρόνια μετά ο Jimmy the Greek παραδεχόταν πως η συνεργασία του με την Washington Post εκτίναξε τη μετοχή του. Από το 1971 και για μια ολόκληρη δεκαετία ο Συνοδινός έδινε προγνωστικά για αγώνες μέσω της προσωπικής του στήλης στην εφημερίδα .
Μια ζωή στην πιάτσα
Στις ΗΠΑ ο Δημήτριος Συνοδινός από τη Χίο ήταν γνωστός ως Jimmy ''the Greek'' Snyder, αλλά πιο πολύ ήταν γνωστός για τα αθλητικά του σχόλια και για τον προβλέψεις του. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Steubenville του Οχάιο, αλλά οι γονείς του ήρθαν στις ΗΠΑ από το Θολοποτάμι της Χίου.
Από μικρός ενδιαφέρθηκε για τον τζόγο και την πρόβλεψη των αγώνων. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του πόνταρε 10.000 δολάρια ότι ο Τρούμαν θα κέρδιζε τον Thomas Dewey στις προεδρικές εκλογές του 1948, τη στιγμή που κανένας δεν του έδινε πόντους. Ο Συνοδινός είπε πως ο αντίπαλος του Τρούμαν είχε μουστάκι και οι γυναίκες δεν εμπιστεύονται ποτέ έναν πρόεδρο που φέρει μουστάκι, έτσι διάλεξε τον Τρούμαν και κέρδισε τρελά λεφτά.
Πολλές από τις ιδέες του για επενδύσεις δεν έπιασαν τόπο, αλλά ως καλός τυχοδιώκτης δεν σταμάτησε να πειραματίζεται. Και έτσι κατέληξε στο θαυμαστό κόσμο του στοιχήματος. Έκανε καριέρα στο CBS, εκτός από την Washington Post, αλλά απολύθηκε έπειτα από 12 χρόνια, για ρατσιστικά σχόλια κατά των μαύρων αθλητών. Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και ο Jimmy δεν δίστασε να τα βάλει με το CBS και δεν έχασε!

Ήταν, δε, τόσο μεγάλη η επιρροή του στην καθημερινή κουλτούρα των ΗΠΑ που έκανε πέρασμα από μια κωμική ταινία το 1981, παίζοντας τον... εαυτό του, ενώ το 2009 το ESPN έκανε ολόκληρο αφιέρωμα για την αφεντιά του. Ακόμα και ο Μοχάμεντ Άλι, το 1974, μετά τη νίκη του επί του Τζορτζ Φόρμαν, βγήκε δημόσια και του την... είπε. Τέλος η χάρη του έφτασε μέχρι τους Simpsons, όπου έγινε καρτούν σε ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς.


www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.