Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΜΙΤ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΛΙΒΑΝΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ... ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Δ Πορφύρης Π Σταφυλά H λιβανικής καταγωγής και αμερικανικής υπηκοότητας, ανταποκρίτρια στην Τουρκία του ιρανικού δορυφορικού καναλιού...

Δ Πορφύρης Π Σταφυλά
H λιβανικής καταγωγής και αμερικανικής υπηκοότητας, ανταποκρίτρια στην Τουρκία του ιρανικού δορυφορικού καναλιού Press tv, Serena Shim, σκοτώθηκε σήμερα σε ύποπτο αυτοκινητιστικό δυστυχήμα στην Τουρκία , δυο μέρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι κατηγορείται για κατασκοπεία από την Άγκυρα. Η ίδια η Serena Shim είχε δηλώσει στο κανάλι της την Παρασκευή ότι η Άγκυρα την κατηγορεί για κατασκοπεία επειδή εξέθετε την Τουρκία για τη στάση της έναντι των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι και στα περίχωρα.

Η ΜΙΤ την είχε χαρακτηρίσει ξένο πράκτορα, λόγω των ρεπορτάζ της για την ανοχή της Άγκυρας στο Ισλαμικό Κράτος , των βαρβαροτήτων που έλαβαν χώρα στο Κομπάνι αλλά και την κάλυψη των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.


Η Shim επέβαινε σε όχημα που μετέφερε και άλλους συναδέλφους της, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Σκοτώθηκε στα αμαρτωλά τουρκοσυριακά σύνορα μετά από σύγκρουση του οχήματος με μπετονιέρα, ενώ επέστρεφε από ρεπορτάζ στην πόλη Σουρούκ στην επαρχία Ούρφα.


Η Άγκυρα με τη δικαιολογία των επικίνδυνων μαχών που λαμβάνουν χώρα στο Κομπάνι έχει προειδοποιήσει τους δημοσιογράφους να μην πλησιάζουν τα σύνορα.

Υπήρξε από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που είχε καταγράψει μαρτυρίες για τους ισλαμιστές μαχητές που έμπαιναν στη Συρία από τα τουρκικά σύνορα , ενώ διέθετε στην κατοχή της και φωτογραφίες από τους ισλαμιστές που περνούσαν οπλισμό στη Συρία με φορτηγά που έφεραν διακριτικά διαφόρων Μ.Κ.Ο.

Η ίδια είχε δηλώσει στο κανάλι:


Θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία εναντίον μου έγινε λόγω των ρεπορτάζ μου για τον αποκαλούμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) ο οποίος αφού περνούσε στη Συρία, έπαιρνε τα διαβατήρια και τις σφραγίδες των τακφιριστών ανταρτών. Είχα πληροφόρηση από πρώτο χέρι ότι όλοι αυτοί πριν μπούν Συρία βρίσκονται στην Τουρκία ενώ η χώρα αυτή το κρύβει. Η Τουρκική κυβέρνηση με κατηγορεί ότι είμαι πράκτορας και ότι δουλεύω από κοινού με την Τουρκική αντιπολίτευση , αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό να έχω επαφές με μέλη των άλλων κομμάτων για να κάνω τη δουλειά μου…

Η δημοσιογράφος κάλυπτε ρεπορτάζ για το αγγλόφωνο τμήμα του Press tv σε Λίβανο, Ουκρανία , Ιράκ και Τουρκία. (fars news/press tv)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.